Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Waarom werd Tess Abels in een put gedumpt?

Tess Abels (38) komt uit het Limburgse Roermond, maar zijn lichaam wordt in de zomer van vorig jaar honderden kilometers verderop in een put gevonden. Gedumpt als oud vuil. Maar waarom? En wat heeft een crimineel ‘boertje van buuten’ hiermee te maken? Panorama duikt in het mysterie van het Groningse dorpje Kiel-Windeweer. En stuit op brisante details.

Politie vindt het vergane lichaam van Limburger naast Gronings drugslab

De Groningse boer praat tijdens een gesprekje met goede bekenden zijn mond voorbij. ‘Ik weet wel wie het gedaan heb, maar ik ga niks zeggen’

Het is zondag 21 augustus 2022 als politieagenten een grootscheepse inval doen op een terrein aan de Nieuwe Compagnie in Kiel-Windeweer, een Gronings dorpje van nog geen 900 inwoners. Een aparte geur prikkelt hun neus, maar ze kunnen niet meteen thuisbrengen waar die vandaan komt. Na kort speurwerk volgt echter al snel duidelijkheid.

Op het uitgestrekte stuk grond, dat flink verontreinigd blijkt te zijn, vinden de speurneuzen drugsafval en goederen die te maken hebben met de productie van verdovende middelen. Maar er is meer, want uit onderzoek blijkt al snel dat dit een drugslaboratorium is geweest. De productie van pillen lijkt niet lang daarvoor gestopt.

Tess Abels.

Nog diezelfde dag slaat de politie twee mensen in de boeien: boer Ernst B. en zijn partner Janny van L. Ook ene Chris van D., een bekende van dit duo, verdwijnt achter slot en grendel. De recherche pakt dus door. Dat heeft, naast het bovengenoemde drugslab, te maken met het duistere verleden van de plek van de boerderij, waar in vroeger tijden een sloperij was gevestigd en waar ooit een grote hoeveelheid wiet is gevonden. Hierdoor is meer argwaan gewekt. De fanatieke rechercheurs besluiten na de vondst van het ‘oude’ drugslab om verder te gaan zoeken, een dag later gaan politieagenten verder met het uitkammen van het terrein.

Ze beseffen dan nog niet wat voor gruwelijks zij luttele minuten later zullen aantreffen.

De nieuwe Panorama ligt nu in de winkel en is hier te bestellen.

De speurdersogen ontwaren op een gegeven moment ‘iets’ op het terrein. Maar wat is dat nou precies dat daar in een put aan de oppervlakte verschijnt? De hersenen van de speurders draaien overuren op dat moment. Wat blijkt: zij zijn gestuit op een stoffelijk overschot. De contouren daarvan zijn dan wel herkenbaar, maar dat is niet gemakkelijk omdat het lichaam overgoten is met een zwart goedje.

Benieuwd naar de rest van het artikel? Bekijk 'm in de nieuwste Panorama of check het via Blendle.

Misdaad
  • ANP E.A.