Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rapper voor de rechter: Vince Keys speelt sleutelrol in Limburgs liquidatieplan

Om een hoogoplopend onderwereldconflict in Limburg op te lossen werd een wreed liquidatieplan beraamd. Met in de hoofdrol een rapper en een Deens lid van de beruchte motorbende Satudarah. Nu de kruitdampen zijn opgetrokken is het de hoogste tijd om de schade op te nemen. Moet rapper Vince Keys twintig jaar de bak in? Op 26 oktober doet de rechter uitspraak.

Vince Keys

Zuid-Limburg en motorclubs: het lijkt wel of de twee voor elkaar gemaakt zijn. Bandidos MC, Hells Angels en Satudarah zijn in de voorbije decennia vaak in het nieuws gekomen met criminele praktijken als drugshandel, een drievoudige moord en ander bruut geweld. Het diepe zuiden van Nederland is jarenlang een plek geweest waar leden van de zogeheten Outlaw Motorcycle Gangs (OMG’s) lustig hun gang konden gaan. Of in ieder geval zich met heel foute zaken bezig hebben gehouden zónder dat politie en justitie daar in den beginne echt grip op konden krijgen.

Dat laatste is de voorbije jaren echter flink veranderd, de motormuizen zijn op meerdere gebieden aan banden gelegd. Terwijl er in het verleden op vele plekken in Limburg, maar ook ver daarbuiten, clubhuizen door de motorclubs uit de grond werden gestampt, is dat heden ten dage anders. Toch blijkt er in Zuid-Limburg al geruime tijd een kwestie te spelen die wel degelijk nog gelinkt kan worden aan leden van Satudarah, afkomstig uit Nederland maar ook uit Denemarken, die volgens politie en justitie behoorlijk over de schreef lijken te zijn gegaan. Nietsontziende praktijken met bloedvergieten tot gevolg.

Vince Keys, zoals zijn artiestennaam luidt, wacht mogelijk een lange celstraf.

Een korte terugblik: het is zaterdagavond 12 september 2020 even na 23.00 uur als ene Anthy P. in zijn Opel Corsa een afspraak heeft op de Bradleystraat in Sittard. Met Kevin S., een bekende van hem op wie hij wacht op een parkeerplaats aldaar. Anthy P., een Limburger met Antilliaans bloed, is een vaker gehoorde naam in de onderwereld én in de scene van beruchte motorbendes als de eerder al genoemde Bandidos, No Surrender en Satudarah. Hij is een crimineel die, zeker gezien zijn verleden, voor niets en niemand bang is.

De nieuwe Panorama ligt nu in de winkel en is hier te bestellen.

In het zuiden van Nederland is hij een onderwereldfiguur met aanzien omdat hij nooit terugdeinst waar anderen weg zouden rennen. Een beresterke vent die conflicten nooit en te nimmer uit de weg gaat, die daardoor misschien enig gevaar voor eigen leven zo nu en dan over het hoofd kan zien. Oók omdat hij op verschillende plekken al eens vijanden heeft gemaakt. Zoals dus op die genoemde avond in het najaar van 2020, als hij ontspannen zit te wachten op zijn afspraak.

Benieuwd naar de rest van het artikel? Bekijk 'm in de nieuwste Panorama of check het via Blendle.

Misdaad
  • ANP, Bruno Press