Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

KLM in verlegenheid gebracht door personeel dat Marokkaans vliegtuig uitjoelt

De luchtvaartmaatschappij is een onderzoek gestart naar een filmpje dat vandaag op diverse social media opdook. In de video zie je juichend personeel in KLM-tenue dat een een Marokkaans toestel naroept: "D'r gaat weer een volle kist met Marokkanen terug naar Marokko. Jeeeeeeuuujj!"

KLM

De KLM geeft aan "met hoge prioriteit" een onderzoek te zijn gestart. Onder andere om erachter te komen of het daadwerkelijk om hun eigen personeel gaat. Zo ja dan "zullen wij uiteraard meteen passende maatregelen treffen", aldus de luchtvaartmaatschappij.

'Allemaal een enkeltje!'

Op de video filmt iemand een toestel van Royal Air Maroc. Daarbij wordt er geroepen en gejuicht: "Daar gaat weer een volle kist met Marokkanen terug naar Marokko, allemaal een enkeltje. Oprotten, oprotten!" De exacte context van de video is niet bekend. Zo is bijvoorbeeld niet duidelijk wanneer de beelden zijn gemaakt.

Hoe dan ook, de video en de reacties op social media waren voor de KLM in ieder geval genoeg aanleiding om het volgende statement naar buiten brengen.

Statement KLM:

"Wij hebben met afschuw kennisgenomen van deze video en KLM verwerpt deze getoonde beelden en uitspraken. Als dit inderdaad KLM-personeelsleden zijn, zullen wij uiteraard meteen passende maatregelen treffen.

Als wereldwijde luchtvaartmaatschappij waardeert KLM al haar passagiers. KLM maakt geen onderscheid op basis van leeftijd, geslacht, nationaliteit, ras, religie of levensstijl. De video is meteen intern doorgestuurd naar de relevante afdeling, waar deze op dit moment met hoge prioriteit wordt onderzocht."

Misschien ook voor jou:
'Verdachte van doodrijden motoragent reed eerder agent en fietser aan'
Nieuws
  • NOS, Telegraaf
  • Videostill