Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Verdachte van doodrijden motoragent reed eerder agent en fietser aan'

Woensdagochtend kwam een motoragent om het leven na een botsing met een vrachtwagen in Rotterdam. De vrachtwagen reed door. Volgens omroep Rijnmond was de verdachte trucker eerder al betrokken bij twee andere incidenten met gruwelijke gevolgen. Een daarvan was een aanrijding in 2015 waarbij een motoragent zijn arm verloor.

Motoragent

Bij het ongeval van woensdag werd een 47-jarige motoragent aangereden door een vrachtwagen, die na er na het dodelijke incident vandoor ging. "De impact op de collega's is enorm", aldus het korps. Wat er precies is gebeurd, is nog niet bekend. Maar na informatie van getuigen en het bestuderen van camerabeelden kwam de politie wel een 45-jarige chauffeur op het spoor. Deze is inmiddels aangehouden.

Vermoedelijk vaker betrokken

De aanhouding vond plaats bij een transportbedrijf in het dorp Melissant, meldt Omroep Rijnmond. Echter zijn er nu aanwijzingen dat er meer speelt rond deze verdachte. De trucker zou vaker betrokken zijn geweest bij incidenten. Politievakbond ACP tegen de NOS: "Voor zover wij kunnen nagaan gaat het om dezelfde verdachte. Meer politiemensen zijn door deze man ook buiten diensttijd om lastiggevallen. We hebben stellig de indruk dat hier meer aan de hand is, het speelt al veel langer. Dit soort zaken kunnen gewoon echt niet."

2005 en 2020

Bovendien was het desbetreffende transportbedrijf twee keer eerder betrokken bij ongelukken. In 2015 reed een chauffeur een Rotterdamse motoragent aan. De agent verloor daarbij een arm. Een vreselijk incident waarbij er volgens de agent opzet in het spel was. Rijnmond bericht dat het zou gaan om dezelfde trucker die nu verdachte is van de 'hit-and-run' met dodelijke afloop in Rotterdam.

Verder meldt de regionale omroep dat de chauffeur in kwestie vorig jaar ook al betrokken zou zijn geweest bij een ongeval. Bij deze aanrijding kwam een 79-jarige vrouw om het leven. En hoewel de bestuurder de botsing in 2020 volgens een reconstructie niet had kunnen voorkomen, bleek wel dat de vrachtwagen te zwaar beladen was.

Misschien ook voor jou:
Belangrijkste hitman van Ridouan Taghi opgepakt
Nieuws
  • Rijnmond, NOS
  • Pro Shots / MaRicMedia