Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Belangrijkste hitman van Ridouan T. opgepakt

De 37-jarige huurmoordenaar Gerel Palm is aangehouden door de politie in Brazilië. Dat bevestigde de landelijke eenheid eerder vandaag aan De Telegraaf.

Belangrijkste hitman van Ridouan T. opgepakt

Palm, staat bekend als de belangrijkste huurmoordenaar van Ridouan T. De 37-jarige wordt onder andere verdacht van de moord op spyshopman Ronald Bakker uit Huizen in 2015. Daarnaast werd hij verdacht en later bij verstek veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf voor een poging tot liquidatie van twee mannen in een weiland in Noordeloos in 2016.

“Het is een wonder dat beide slachtoffers het overleefd hebben”, sprak de Officier van Justitie over die laatste misdaad. “En ondanks de afwezigheid van de verdachte is het toch van groot belang dat het recht zal zegevieren. Degene die dit op zijn geweten heeft is nog steeds voortvluchtig, maar het kan niet zo zijn dat hij daardoor niet berecht en bestraft wordt voor deze verschrikkelijke dubbele poging tot moord. Vanwege de ernst van de feiten is een gevangenisstraf voor de duur van 20 jaar dan ook gepast.”

Arrestatie

Palm werd op 1 maart 2017 al aangehouden in Suriname. Elf dagen later wist hij echter te ontsnappen, waarna hij hoogstwaarschijnlijk naar het buitenland vluchtte. In juni werd de huurmoordenaar op de Nationale Opsporingslijst geplaatst, waarna opsporingsteam FastNL hem al snel in de gaten kreeg.

Volgens de Braziliaanse media werd hij kortgeleden opgepakt in een appartement in Barra da Tijuca, een voorstad van Rio de Janeiro. Het OM gaat om zijn uitlevering vragen.

Misdaad
  • telegraaf.nl
  • Politie