Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

16 jaar cel geëist tegen Brabantse Godfather Martien R.

Tegen Martien R. (50), die door de politie wordt gezien als leider van de grootste drugsbende van Brabant, is zestien jaar celstraf geëist. Het maximum voor de strafbare feiten waarvan hij wordt verdacht.

16 jaar cel geëist tegen Brabantse Godfather Martien R.

De rechtszaak tegen Martien R. loopt met razend tempo. De reden daarvoor is simpel: van alle verdachten is er maar één aanwezig. De rest heeft naar het voorbeeld van Martien R. aangegeven dat ze geen vertrouwen hebben in de eerlijkheid van het proces. Sindsdien zijn ze niet meer op komen dagen. Ook de advocaten van de verdachten boycotten het proces.

Operatie Alfa

Martien R. en zijn medeverdachten zijn grotendeels opgepakt na de grootschalige politieactie met de naam ‘Operatie Alfa’. De actie, waar meer dan 400 agenten aan deelnamen, vond plaats in het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss, wat gold als thuisbasis voor Martien zijn organisatie.

De politie had van tevoren afluisterapparatuur in een schuur - ‘Het Kantoor’ - geplaatst. Op de beelden die daar werden opgenomen was te zien dat Martien met een machinegeweer in zijn handen toespraken gaf. In de opgenomen gesprekken werd gesproken over drugs en vuurwapens.

Strafeisen

Alle veertien verdachten horen vanochtend de geëiste straf van het Openbaar Ministerie. Acht van de dertien medeverdachten van de ‘Brabantse Godfather’ zijn familieleden. De geëiste straffen varieerden van drie jaar voor de enige aanwezige verdachte, Anjo R., tot zestien jaar voor Martien zelf.

Misdaad
  • Politie