Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

5 zaken die elke crypto dummy moet weten

Een nieuwe wereld ging van start in 2009, toen de eerste digitale munteenheid Bitcoin werd gecreëerd. Sindsdien is er veel gebeurd en heeft de crypto wereld enorme vlucht genomen. Er zijn nu meer dan 4,000 verschillende soorten cryptomunten op de markt. Het kan soms behoorlijk verwarrend zijn om door het bos de bomen te zien, maar hier vind je 5 zaken die je als crypto dummy zeker dient te begrijpen:

5 zaken die elke crypto dummy moet weten

Verschil tussen cryptomunten en jouw zuurverdiende euro's?

Cryptomunten zijn digitale munteenheden die op blockchain-technologie berusten. Terwijl jouw euro's gevoelig zijn aan inflatie, zijn er van cryptocurrencies zoals bijvoorbeeld Bitcoin slechts een beperkte voorraad. Bij Bitcoin bedraagt dit zo’n 21.000.000 eenheden of “Bitcoins”. Niet meer of minder, dit maakt Bitcoin schaars in tegenstelling tot euro’s of dollars die gewoon worden bijgedrukt.

Moet ik duizenden euro's hebben om cryptomunten te kopen?

Je kan ook een stukje kopen van een cryptomunt. Koop je bijvoorbeeld 0,001 Bitcoin dan kost dat je vandaag zo'n +- €30. Dus je hoeft helemaal geen waanzinnige bedragen te investeren in cryptomunten. Met een tientje kan je jezelf al een (beginnende) belegger noemen.

Wat is Blockchain, is dat zoals Lego?

Blockchain is geen speelgoed, maar wel een nieuw soort database die allerlei transacties voor eeuwig vastlegt. Het kan gebruikt worden voor betalingen met een digitale munt of het vastleggen van andere transacties zoals een eigendomsbewijs, diploma's of contracten. Dit alles zonder dat er een derde partij zoals een notaris of bank aan te pas komt.

Blockchain technologie maakt gebruik van een netwerk van computers die samenwerken om alle informatie waarover ze beschikken te verstrekken aan elkaar en maakt fraude of hacking enorm moeilijk. Blockchain is een relatief nieuw fenomeen, maar heeft nu al veel toepassingen in verschillende industrieën.

Waarom investeren mensen in crypto?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen investeren in cryptomunten. Eén van de reden is dat mensen geloven in de achterliggende technologie van hun cryptomunten of cryptocurrency in het algemeen.

Sommigen zien het als een "speelse" belegging, en zetten geld in omdat ze het spannend vinden en er misschien iets aan kunnen overhouden. Anderen zweren erbij dat dit hun ticket is naar een wagenpark vol Lamborghini's. Naar schatting hebben inmiddels zo'n 700.000 Nederlanders Bitcoin in hun bezit.

Is het te laat om cryptomunten te kopen?

Tja, wie zal het zeggen? Tenzij je een glazen bol hebt of een ex-tijdreiziger bent neem je altijd een risico bij elke investering. Dus doe het veilig, en neem een berekend risico met geld die je kan missen. Eigenlijk is de vraag niet of het te laat is om cryptomunten aan te schaffen, maar welke cryptocurrency je best koopt. Doe daarom ook goed onderzoek naar de cryptomunt / munten die je wenst te kopen.

Wil je meer informatie over cryptomunten en over hoe je ze aankoopt? Leer meer over cryptovaluta en neem een kijkje op cryptostart.nl. Een webgids vol informatie over cryptocurrency & blockchain technologie.