Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Twitter zegt foei en draagt Willem Engel op zijn bericht over Christian Eriksen te verwijderen

Terwijl voetbalminnend Europa geschokt toekeek hoe Christian Eriksen gereanimeerd werd op het veld, slingerde Willem Engel een Tweet het internet op waarin hij het coronavaccin als grote schuldige aanwees. Inmiddels heeft Twitter de Viruswaarheid-voorman het bericht laten verwijderen. Ook is het account van Engel voor onbekende tijd geschorst.

Willem Engel Christian Eriksen

Eriksen stortte tijdens de interland Denemarken - Finland zo rond het einde van de eerste helft ter aarde. Tot groot afgrijzen van de aanwezigen in het stadion en de kijkers thuis. De oorzaak: een hartstilstand, zo bevestigde de Deense bondsarts Morten Boesen later. Al is er volgens Boesen wel meer onderzoek nodig om erachter te komen wat daartoe precies de aanleiding is geweest.

'Er moet direct gestopt worden met injecties'

Maar Willem Engels kon niet wachten op dat onderzoek. Volgens de man van Viruswaarheid was het klip en klaar wat de oorzaak was van het noodlot dat de Deense voetballer had getroffen: 'injecties'. Het coronavaccin, om precies te zijn.

Engel: 'Er valt net een Deens dood neer op het EK hopelijk kunnen ze hem nog reanimeren. Het experiment is schandalig mislukt. Soms is gelijk krijgen het ergste dat je kan overkomen. Er moet direct gestopt worden met injecties.'

Twitter: foei

Het bericht van Engel is echter weer verwijderd van het wereldwijde web. Twitter zou Willem Engel hebben opgedragen zijn Tweet te deleten en heeft zijn account daarnaast voor onbekende tijd geschorst. De redenen daarvoor, zo meldt het social media platform zelf, zijn 'ontkrachte beweringen over de nadelige gevolgen van vaccinaties' en 'onjuiste beweringen die de indruk wekken dat vaccins worden gebruikt om bewust schade te berokkenen'.

Mocht Willem Engel vaker de regeltjes van Twitter overtreden, dan kan het platform ertoe besluiten Engels account voorgoed te sluiten.

Inter Milan: 'Eriksen is helemaal niet gevaccineerd'

Saillant detail: inmiddels heeft de voorzitter van Internazionale, de huidige club van Eriksen, naar buiten gebracht dat de Deen geen corona heeft gehad en ook nog niet is gevaccineerd. Dit om twijfel en speculaties over het voorval weg te nemen.

Misschien ook voor jou:
Christian Eriksen deelt nieuws uit ziekenhuis
Nieuws
  • Nu.nl
  • Pro Shots