Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Onze koning en koningin weigeren eigen tandartskosten te betalen'

Even een herinneringetje uit 2019 aan ons brave koningshuis. Toen kwam er een bijzonder feitje aan het licht: Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima schijnen hun tandartskosten niet zelf te willen betalen.

'Onze koning en koningin weigeren eigen tandartskosten te betalen'

Afweging

Volgens een ingewijde op het hof van de koninklijke familie zijn er facturen en rekeningen die letterlijk genegeerd worden. Dat bleek uit een audiobericht van de Volkskrant Bedrijven en leveranciers sturen al niet snel een nota, omdat het enorm veel gratis publiciteit oplevert wanneer het Nederlandse koningshuis hun spullen gebruikt. Met deze afweging is het koningspaar het blijkbaar eens, want de man die het gebit van het paar behandelt, ‘mag al blij zijn dat hij hen überhaupt mag behandelen’.

Kosten

Naast dat er veel kosten voor de royals worden opgehoest door de Nederlandse staat, krijgen onze Koningin en Koning ook ‘salaris’. Daarom zou je denken dat het niet veel moeite zou moeten kosten om zelf op te draaien voor een deel van hun jaarlijkse uitgaven. Ook is het inkomen van de Koning afgelopen jaar zelfs omhoog gegaan.

Bizar
  • Bruno Press