Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

‘Perfecte’ zomer met kans op hitterecords voorspeld

Zit je al te verkleumen vanwege het koude rotweer van de afgelopen weken? Er is hoop in het vooruitzicht, want uit de grote zomervoorspelling van Weeronline blijkt dat de koudste lente in tijden straks plaats maakt voor een loeihete zomer.

‘Perfecte’ zomer met kans op hitterecords voorspeld

Al vergeten hoe warm weer voelt? Is de regenjas ondertussen een soort tweede huid voor je geworden? Misschien komt daar eindelijk wel verandering in. Begin deze week moeten we nog even toekijken terwijl de regen met bakken naar beneden komt en we zelfs windstoten, hagel en een gevalletje code geel door ons strot geduwd krijgen, maar daarna zit er opeens hitte in de lucht. Vanaf donderdag beginnen de temperaturen waarschijnlijk op te lopen en dit weekend zou het weleens zomers warm kunnen worden. Volgens Weerplaza moeten we niet raar opkijken als het kwik opeens de 25 graden aantikt.

Tropische zomer

Het is een mooie voorzet voor de zomer, die weleens een behoorlijk zonnig karakter zou kunnen hebben. Weeronline spreekt zelfs over een ‘perfecte zomer’, met een grote kans op hittegolven en tropische dagen, afgewisseld met een moment van verkoeling en hier en daar een beschaafde moesson.

Geen zomer als 2018 dus, toen het gras geel werd en het land langzaam in een woestijnstaat met waterrantsoenen begon te veranderen, maar meer een gevalletje 2019, met hitterecords, maar ook af en toe een buitje bij wijze van verkoeling. Aan zee zal er zon zijn, maar zo warm als in het binnenland, waar de temperaturen makkelijk tegen de 30 aan zullen hangen, gaat het aan de kust niet worden. Stortregens zitten er niet aan te komen, dus er is weinig kans dat we compleet verregend de voortuin uit moeten vluchten terwijl we met jaloerse ogen richting de Fieldlab-vakantiegangers op één of ander Grieks resort zitten te kijken. Ernstige droogte wordt evenmin verwacht, dus een schuldgevoel voor het vullen van het opblaasbad of het pakken van een pilsje is ook onnodig. Dat wordt dus gewoon een zomer lang ouderwets genieten.

Nieuws
  • Weeronline.nl, telegraaf.nl
  • Unsplash