doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

18 jaar cel voor Kris P.: ‘dominant, ziekelijk jaloers en agressief’

Het mag een wonder heten dat de ex-vrouw van Kris P. de rechtszaak tegen de 49-jarige Belg mocht meemaken. Tijdens hun huwelijksreis op Bali beschuldigde ze B. van het misbruiken van haar minderjarige dochter. Uit wraak duwde P. zijn vrouw van een klif, wat ze ternauwernood wist te overleven. 
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
18 jaar cel voor Kris P.: ‘dominant, ziekelijk jaloers en agressief’

N.D., de vrouw met wie Kris in juli 2019 op huwelijksreis ging, hoorde vlak voor vertrek van haar dochter dat P. haar had betast in de slaapkamer. Ze koos ervoor de reis door te zetten, maar besloot haar man wel te confronteren met de beschuldiging: In Bali heb ik P. duidelijk gemaakt dat ik er het fijne van wilde weten, desnoods met een leugendetector. Hij moet toen beslist hebben dat hij van me af moest en heeft dat tot in de puntjes voorbereid.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Dat moment volgde enige dagen later, toen het stel een wandeltocht aan het maken was. “P. had me verplicht een steile klif te beklimmen. Ik wilde dat eigenlijk niet door hoogtevrees, maar op den duur trok hij me gewoon omhoog, steeds hoger. Boven kwam ik ten val en lag mijn schedel open. In plaats van me te helpen, keek hij me recht in de ogen en duwde me vervolgens van de klif. Ik kwam tussen uitstekende rotsen in een woeste zee terecht. Gelukkig ben ik niet met mijn hoofd op stenen terecht gekomen, want dan was ik op slag dood geweest. In plaats daarvan werd nu mijn been opengereten en gebroken.”

P. Wierp zijn vrouw van een klif in Bali.

Op wonderbaarlijke wijze wist ze de tocht te overleven. “Het enige wat toen door mijn hoofd spookte, was: ‘Ik moet dit overleven voor mijn kinderen’. Puur op instinct ben ik op het strand terechtgekomen, waar toeristen me vervolgens geholpen hebben”, sprak ze in de rechtszaal.

Alibi

Dat P. van plan was om het op een ongeluk te laten lijken, werd ook bevestigd tijdens het proces. Hij dwong zijn vrouw elke dag om in een dagboek op te schrijven hoe leuk de huwelijksreis wel niet was. Hij maakte nog een foto van de laatste keer dat ze seks hadden, allemaal om een alibi voor zichzelf te kweken.

Meer slachtoffers

Tijdens de zitting werd al snel duidelijk dat B. nog veel meer vrouwen had misbruikt en vernederd. Hij gedroeg zich volgens de beschrijvingen altijd op dezelfde manier: “Eerst charmant en met vlotte praatjes, om vervolgens dominant, ziekelijk jaloers en agressief te worden.” Toen één van de vrouwen genoeg moed verzamelde om P. te confronteren, overmeesterde hij haar en hing hij haar naakt op in zijn garage. De vrouw is daar nooit helemaal van hersteld: "Er zijn momenten dat ik denk dat hij me beter had kunnen vermoorden, want ik ben een wrak en al jarenlang in therapie bij psychiaters en psychologen.”

Complottheorie

De verdediging van P. was niet al te sterk. Hij deed de verhalen van zijn slachtoffers af als een ‘complottheorie’ en deed net alsof hij de modelman was voor wie de vrouwen hem in eerste instantie aan hadden gezien. Het tegenovergestelde was waar volgens het OM, die hem ‘een roofdier’ noemden en ‘een gevaarlijke man, voor wie geen behandeling mogelijk is’.

Uiteindelijk heeft P. achttien jaar celstraf en nog eens tien jaar tbs gekregen voor zijn daden. Zelf kon hij niet aanwezig zijn om het oordeel te horen. P. bleef achter in de gevangenis vanwege een besmetting met Covid-19

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws