doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Terroristen schoten 76-jarige man dood ‘om te kijken hoe het voelt’

Ibrahim en Khalid El Bakroui, twee broers die verantwoordelijk waren voor bomaanslagen in Brussel in 2016 blijken ook schuldig te zijn aan een tot nu toe onopgeloste moord op een 76-jarige man. Ze schoten hem dood omdat ze wilden zien hoe het zou voelen om iemand te vermoorden.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Terroristen schoten 76-jarige man dood ‘om te kijken hoe het voelt’

Het nieuws werd vandaag bekendgemaakt in de Belgische krant De Morgen. De 76-jarige was op 14 december 2014 onderweg naar een café om een voetbalwedstrijd te kijken. Tijdens zijn wandeling werd hij doodgeschoten. Uit verklaringen van anderen en extra onderzoek blijkt nu dat het tweetal terroristen verantwoordelijk was voor de moord. Khalid zou de moord aan een andere terrorist opgebiecht hebben. “Hij zei dat de politie het lichaam had geborgen en dat dat het was. Hij glimlachte toen hij me dit vertelde”, meldde de aanslagpleger tijdens een verhoor.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Zowel Khalid als zijn broer Ibrahim kwamen om het leven bij de door hen gepleegde aanslagen op 22 maart 2016. In totaal werden 32 mensen slachtoffer van de twee bomaanslagen die kort na elkaar plaatsvonden in een metro en bij het vliegveld Zaventem.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws