doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Jamal Ben Saddik ook opgepakt na kraak Sky ECC

Sinds het al dan niet ontgrendelen van PGP-aanbieder Sky ECC is er paniek in de onderwereld, zowel in België als in Nederland. Niet alleen criminelen werden bij bosjes uit hun huizen gehaald. Ook advocaten en nu zelfs een topsporter werden door de heren in blauw naar het bureau gesleept.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Jamal Ben Saddik ook opgepakt na kraak Sky ECC

De 30-jarige Jamal Ben Saddik, geboren in Antwerpen, werd afgelopen dinsdag aangehouden door de politie. Zijn aanhouding maakt deel uit van het grote internationale onderzoek ‘Argus’, waarbij een miljard criminele berichten via het PGP-bedrijf Sky ECC in handen van de politie zijn gekomen. In België werden zo’n 48 mensen aangehouden. In Nederland zijn het er tot nu toe 73.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De politie claimt dat ze de versleutelde berichten van Sky ECC ontgrendeld hebben. Volgens het bedrijf zelf is dat niet waar. Zij menen dat er nepversies van telefoons met de app in omloop zijn, waarbij de politie wel mee zou kunnen lezen. Hoe het ook zij: het feit dat de politie de berichten kon zien heeft tot een grote hoeveelheid arrestaties geleid en volgens De Standaard ook tot enorme cocaïnevangsten. Onze zuiderburen spreken zelfs van een kernbom die ontploft is bij de georganiseerde misdaad.

Sponsordeal

De connectie van Sky ECC met Saddik werd al snel gelegd. “Sky is al jarenlang sponsor van Jamal, dat is geen geheim. Dat genootschap is nu in beeld bij justitie”, vertelde Wim De Colvenaer, advocaat van de kickbokser. Volgens hem gaat het gerucht dat Ben Saddik beveiligde toestellen zou verkopen. “De in verdenkingstelling van mijn cliënt heeft daar mee te maken”, liet De Colvenaer daarover weten. Dat de arrestatie verder niets te maken heeft met handel in verboden middelen kon de advocaat nog kwijt, maar meer informatie liet hij vanwege zijn beroepsgeheim niet los.

Ben Saddik, die vanwege een rugblessure eerder dit jaar niet in de ring kon verschijnen tegen Rico Verhoeven, zit voorlopig nog vast. Vrijdag verschijnt hij voor de Belgische Raadkamer. Daar wordt gekeken of hij onder toezicht vrij kan worden gelaten, of voorlopig achter slot en grendel moet blijven. Wat die uitspraak ook is, het zegt niets over de schuld of onschuld van Ben Saddik.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws