doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Levenslang voor de ‘lachende killer’

De Hongaars-Servische Čaba Der maakte tot zijn arrestatie in 2019 de straten van Europa een stuk onveiliger. De ‘lachende killer’ - die bijnaam kreeg hij omdat hij bij een liquidatie breed lachend op zijn slachtoffer afstapte terwijl hij hem meerdere keren beschoot - gaat voor zijn daden levenslang de cel in.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Levenslang voor de ‘lachende killer’

Der verscheen voor de rechter in Hongarije, waar één van de twee liquidaties waarvoor hij veroordeeld is plaatsvond. De ander speelde af in Amsterdam, waar Der op klaarlichte dag een vol terras aan de Beethovenstraat opstapte om met de 62-jarige Ivan Serdarusic af te rekenen. Der, die bekend staat als een beruchte en efficiënte moordenaar, wist na de moord uit de handen van de politie te blijven, maar liep in de Tsjechische hoofdstad Praag alsnog tegen de lamp.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');
De liquidatie van Nebojša Marković, die Der zijn bijnaam opleverde.

Hoewel hij voor maar twee moorden is veroordeeld, zou Der zich volgens Servische media aan meer dan twaalf stuks schuldig gemaakt hebben. Daaronder valt een vergismoord op Nebojša Marković. Het eigenlijke doelwit zou zijn zwager Aleksandar Šarac geweest zijn, die deel uitmaakt van de overvallersbende Pink Panthers.

Op beelden van de arrestatie is te zien dat Der met een big smile op zijn gezicht door zwaarbewapende agenten uit een hotel wordt gevist. Op zijn kamer werden meerdere wapens en siliconenmaskers gevonden, die hij gebruikt zou hebben bij de moorden. De Hongaar ontkent zelf dat hij als huurmoordenaar gewerkt zou hebben.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws