doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Reisorganisaties maken eerste plannen voor coronavrije vakantie

Zit een reisje naar de zon er deze zomer dan toch in? Als het aan reisorganisaties TUI, Corendon en ANVR ligt in ieder geval wel. Maar kunnen ze ook op steun van het RIVM rekenen? En hoe leuk is zo’n coronavrije vakantie nou eigenlijk?
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Reisorganisaties maken eerste plannen voor coronavrije vakantie

De drie reisorganisaties slaan de handen ineen om een Fieldlab-achtig experiment te starten, maar in plaats van een theatershow of een concert gaan ze vakantiereizen organiseren. Volgens een woordvoerder kunnen de eerste koffers in april al gepakt worden, maar dan moet er wel goedkeuring komen van het RIVM, en daar heeft men het gevoel dat de reisorganisaties een beetje hard van stapel lopen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Bij nu.nl werd namelijk een telefoontje gepleegd met een woordvoerder van het RIVM die liet weten dat hij nog niet eens van het plan had gehoord tot het nieuwtje een half uur daarvoor op de radio kwam. Of de vakanties in april al van start zouden kunnen gaan, wilde hij verder dan ook niet bevestigen.

Lockdown in de zon

Hoe steekt zo’n coronavrije vakantie dan precies in elkaar? In principe ga je gewoon in lockdown, maar in plaats van in je eigen appartementje opgesloten te zitten, moet je het een week lang uit zien te houden in een luxe resort. Het terrein mag je niet verlaten, dus je zult de godganse dag met een cocktail in de vuist aan het zwembad moeten zitten. Klinkt eigenlijk helemaal niet zo slecht, toch? Nou nog hopen dat het doorgaat.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws