doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Pierre van Hooijdonk krijgt commentaar na kritiek op Johan Derksen

Het WK in Qatar maakt heel wat discussies los in de voetbalwereld. De één vindt het wel prima om een balletje te trappen in de woestijn, terwijl de ander struikelt over het feit dat arbeidsmigranten daar als halve slaven worden behandeld. Onder andere Johan Derksen en Pierre van Hooijdonk lieten van zich horen. Dat bleef niet altijd even beschaafd.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Pierre van Hooijdonk krijgt commentaar na kritiek op Johan Derksen

Vrijdagavond was het weer vaste prik: Johan Derksen schoof aan tafel bij Veronica Inside om een lekker politiek geëngageerd betoog te houden. Hoofdonderwerp was natuurlijk het WK in Qatar, en dan vooral de erbarmelijke condities waaronder arbeidsmigranten alle stadions in elkaar moeten zetten.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Het begon met een betoog tegen Ronald de Boer en zijn broer Frank. Eerstgenoemde werd door Derksen als ‘geweldige domoor’ bestempeld, omdat hij het WK meerdere keren verdedigde. De bondscoach vindt het ook wel in orde om Oranje mee naar Qatar te nemen, maar met het argument dat het elftal door deel te nemen juist de misstanden aan kan kaarten. “Onzin”, vond Johan Derksen. “Gaat Frank daar dan actie voeren? Gaat hij in ieder interview zeggen: ’Kijk dan wat hier gebeurt, het is een schande, daar hangen weer twee homofielen aan een touw’?”

Pierre van Hooijdonk

Ten slotte was Pierre van Hooijdonk aan de beurt, die vond dat de ophef over Qatar een stuk eerder had mogen beginnen. Ook over hem was Derksen niet te spreken “Die zegt over voetbal domme dingen en over andere dingen, daar word je helemaal gek van”, meldde de snor. Hij merkte daarbij op dat die ophef er allang is, maar dat de situatie in Qatar nu extra aandacht krijgt vanwege de onthulling van The Guardian dat er ondertussen 6500 arbeidsimmigranten overleden zijn.

Van Hooijdonk was niet geamuseerd van Derksen zijn commentaar. “Je voordoen als de moraalridder met betrekking tot de mensenrechten in Qatar en dan al jaren tonnen verdienen door elke keer weer plaats te nemen naast iemand die niet met zijn handjes van zijn ex-vriendin af kon blijven. Verbeter de wereld begin bij jezelf!” was zijn reactie op Twitter. Daarmee doelde hij op de tafelgenoot van Johan, René van der Gijp, die in 2014 door zijn ex-vrouw Jacqueline Laats beschuldigd werd van agressief gedrag en huiselijk geweld.

Van Hooijdonk kon op weinig bijval rekenen van twitterend Nederland. Zij vonden het een ’slap verhaal’, een ‘rare vergelijking’ en vooral ‘niet erg chique’. Het feit dat de dolksteek van Pierre vooral gericht was op René van der Gijp, weinig te maken had met Johan Derksen en nog minder met Qatar, leverde hem niet veel steun op. Toen hem daarna verder over zijn standpunt werd gevraagd, hield hij zich stil.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws