doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Viruswaarheid maakt in rechtbank einde aan de avondklok

Dinsdag 16 februari gaat de geschiedenis in als de dag dat Mark Rutte in de rechtbank verslagen werd door de viruswappies. Na een lange juridische strijd zijn Willem Engel en kompanen erin geslaagd om de premier op zijn knieën te brengen. Nouja, voorlopig in ieder geval.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Viruswaarheid maakt in rechtbank einde aan de avondklok

De uitspraak werd vandaag gemaakt door de rechtbank in Den Haag. Volgens hen is er geen sprake van een noodsituatie, waardoor een avondklok niet doorgevoerd mag worden: “De maatregel van de avondklok is gebaseerd op een wet die bedoeld is voor superspoedeisende gevallen. Denk aan een dijkdoorbraak, aan gevallen waarin de regering niet eerst met het parlement kan overleggen om een wet op te stellen.” Dat was hier niet het geval, legt hij uit. “Over de maatregel van de avondklok was al gesproken en gedebatteerd met de kamer. Dat verhoudt zich niet meer tot superspoed.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Het roept meteen een hoop vragen op. Is heel Nederland vanavond daadwerkelijk vrij? Gaan de boetes die de afgelopen weken uitgedeeld zijn teruggedraaid worden? In de Tweede Kamer is de chaos in ieder geval compleet. Minister Grapperhaus gaat er eerst maar eens onderzoek naar doen, maar op straat is het ondertussen feest.

Spoedwet

Alhoewel, voor de mensen die alvast een knalfuif willen geven (met maximaal 1 persoon): nog even geduld. Er kan namelijk meteen weer een nieuwe avondklok opgehangen worden via een spoedwet, dus als Mark ‘verslagen door viruswappies’ Rutte daar zin in heeft, moeten we alsnog allemaal binnenblijven.

Tot die tijd is het in ieder geval even tijd voor de mensen van viruswaarheid, Lange Frans, en alle niet zo brave burgers om te genieten van een klein beetje vrijheid en een traantje van geluk weg te pinken.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws