Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rappers Bigidagoe en Chivv opgepakt uit angst voor groot conflict

Nadat JoeyAK (Joël H.) voor een ontvoering ruim drie jaar celstraf kreeg, zijn nu rappers Chivv (Chivon P.) en Bigidagoe (Danzel S.) ook opgepakt. Een ruzie over gestolen kettingen leidde tot een kettingreactie waarbij de politie uiteindelijk moest ingrijpen.

Rappers Bigidagoe en Chivv opgepakt uit angst voor groot conflict

Vrijdagmiddag werden Bigidagoe en een onbekende vriend opgepakt door de politie. Die nacht werd ook Chivv door agenten uit een huis in Amsterdam-Zuidoost geplukt. De politie handelde uit angst voor escalatie van het conflict tussen de twee rappers. Ze hebben een fikse ruzie over de vermeende diefstal van een aantal kettingen.

De vete ging deze week van start toen Bigidagoe een voorproef van een nog niet verschenen nummer op internet zette, waarin hij zegt de ketting van Chivv te hebben gejat. JoeyAK gooide vanuit de bajes olie op het vuur door op Instagram te zetten dat de ketting van Chivv inderdaad gestolen was, waar hij de tekst ‘only a real man can keep his chain’ aan toevoegde.

Chivv slaat terug

Chivv reageerde door een preview van het nieuwe nummer Chain Swap online te zetten, waarin hij een ketting laat zien die op zijn beurt gestolen zou zijn van Bigidagoe. “Wel het hele verhaal vertellen hè, pikkies”, vertelde hij daarbij. “Je hebt mijn chain maar ik de jouwe, ik zou mijn leven haten”, meldde hij in een ander bericht.

Daarna volgden de provocaties elkaar op, waarna JoeyAK de disstrack Gunkolf Rap over Chivv online zette. De recherche, die alles nauwlettend in de gaten had gehouden, besloot daarna in te grijpen. Zowel Chivv als Bigidagoe zijn opgepakt. Verder kan de politie weinig over het incident vertellen.

Misdaad
  • Videostill