Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Mark Rutte wil niets meer weten van samenwerking met Thierry Baudet

Het was al onwaarschijnlijk, maar nu weet Premier Rutte het zeker: met Baudet in zee gaan staat voor de VVD voorlopig niet meer in de planning.

Mark Rutte wil niets meer weten van samenwerking met Thierry Baudet

Het is weer verkiezingstijd, dus overal schuiven er politici aan om mooie verhalen te vertellen of harde uitspraken te doen. Woensdag was het de beurt aan Mark Rutte, die even kwam buurten bij Op1. Daar vertelde hij aan tafel onder andere over de mogelijkheid om met het FvD van Thierry Baudet in zee te gaan. Die optie is volgens de demissionair premier verleden tijd: "Ik zag het al niet gebeuren, maar na deze verschrikkelijke appjes - die overigens passen in een beeld dat we al langer van hem zien - is het landelijk echt onmogelijk geworden om met hem in een kabinet te gaan zitten.”

Het gaat om berichten die deze week gepubliceerd werden in het Elsevier Weekblad (EW). De berichten zouden uit groepsapps van Forum voor Democratie komen. De insiders van het Elsevier Weekblad menen dat de berichten afkomstig zijn van Baudet en zijn partijgenoten.

Ophef

Volgens Thierry Baudet gaat het om ‘opgeklopte ophef’. Hij wil verder geen aandacht besteden aan de echtheid van de berichten: ”Of het is waar, of het is niet waar, of het is vervalst. Ik weet dat niet eens, ik ga het niet eens checken."

Nieuws
  • Op1
  • ProShots