doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Het kan nog veel kouder

Het mag nu dan een beetje fris zijn, maar dat is nog niets vergeleken met de voorspellingen voor de rest van de week. Volgens meteoroloog William Huizinga van Buienradar kan het weleens 20 graden gaan vriezen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Het kan nog veel kouder

In gesprek met RTL vertelt Huizinga dat het nog een stuk kouder kan worden dan we de laatste tijd hebben meegemaakt. Dat komt volgens hem allemaal door de sneeuw die zich de afgelopen dagen heeft opgebouwd. "Als die er niet zou liggen, zou het niet zo koud worden.” Het zorgt er namelijk voor dat de warmte van de zon weerkaatst wordt, waardoor de temperaturen bijzonder laag blijven.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Daardoor kan het in ieder geval in het Oosten van het land echt diep onder het vriespunt gaan zakken. Het zou niet verbazingwekkend zijn als we temperaturen tussen de -18 en -20 gaan zien. Dat wordt dus nog wel even klappertanden de komende dagen.

IJsvorming

Ook voor de schaatsers onder ons is dit goed nieuws. Weerplaza merkt op dat de vorming van ijs de komende dagen razendsnel zal verlopen. Alleen op de ondiepere plekken is de kwaliteit belabberd. Verder kan er, zeker komend weekend, bijna overal in Nederland geschaatst worden.

Daarna is het echter langzaam aan weer gedaan met de pret. "De wind draait naar het zuiden en de temperatuur loopt vervolgens langzaam op. De droge winterkou komt dan ten einde”, vertelt Huizinga.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws