Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Kick Out Zwarte Piet-vrienden komen met racisme-test voor carnaval

De vrienden van KOZP hebben Microsoft Paint van zolder gehaald om een test in elkaar te zetten waarmee jij kunt ontdekken of jouw carnavalskostuum racistisch is. Wij hebben hem voor je opgevist, zodat ook jij kan ontdekken of je wel een brave burger bent.

Kick Out Zwarte Piet-vrienden komen met racisme-test voor carnaval

Vorige keer was het de Eindhoven Kan Het die met het nieuws kwam dat carnaval een feest vol racisme was, nu is het de subgroep Maastricht Kan Het die je de les komen lezen. Beide subgroepen van Nederland Wordt Beter, waar KOZP ook deel van uitmaakt, willen het feest even flink opschonen.

Test

Daar hebben ze een kleine gids voor samengesteld, die te vinden is op hun Instagram-account. Wij hebben hem even voor je opgedoken, zodat je meteen even de knoop kunt doorhakken over welk pak je dit jaar aantrekt bij een feest dat toch niet of nauwelijks door kan gaan.

De formule is vrij simpel: zwart gezicht? Racistisch. Symboliek van een zekere Duitse politieke partij uit 40-45? Racistisch. Zit er de naam van een minderheid in waar je zelf geen deel van uitmaakt (Chinees, Surinamer, Fries)? Racistisch. Bij twijfel is er waarschijnlijk ook sprake van racisme. Ruim dat kostuum dus snel maar op, want anders komen de vrienden van KOZP tijdens carnaval een vriendelijk woordje met je spreken.

Nieuws
  • ProShots