Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Slimme jongens verdienen miljoenen met bizarre stunt in strijd tegen Wall Street

Een stelletje amateur-handelaren op een Reddit-forum heeft in no-time tientallen miljoenen dollars binnengeharkt na een indrukwekkende stunt op de Amerikaanse beurs. Met stevig doorzettingsvermogen (en een beetje hulp van Elon Musk) haalden ze miljarden weg bij één van de grote jongens op Wall Street.

Slimme jongens verdienen miljoenen met bizarre stunt in strijd tegen Wall Street

Het begon allemaal met problemen bij Gamestop, een winkel waar je nog fysieke games kunt kopen. Dat doet sowieso al bijna niemand meer, want alles is online te bestellen, dus Gamestop maakt nog maar weinig winst. Bovendien zitten alle winkels vanwege de lockdown potdicht, wat de inkomsten nog verder naar beneden haalt. Aandelen in Gamestop worden dus met de seconde minder waard.

Grote hedge funds zetten daarom flink in op de dalende aandelen. Vooral Melvin Capital Management, een miljardenbedrijf op Wall Street, haalde een bootlading geshorte aandelen binnen. Zou de prijs van Gamestop blijven zakken, dan zouden zij heel wat geld binnen kunnen harken.

Wallstreetbets

Helaas voor Melvin werd hun grote aankoop gezien door een paar slimme jongens op Wallstreetbets, een subforum van Reddit. De jongens van Wallstreetbets kochten massaal aandelen van het zinkende schip Gamestop. Een domme keus, zou je zeggen, maar als genoeg mensen zich op de aandelen storten, worden ze vanzelf meer waard. Dan maakt het niet uit of Gamestop wel of geen winst maakt, die prijs blijft gewoon stijgen.

Elon Musk

Bij Melvin Capital begonnen ze ondertussen flink te zweten, want met elke stijging bij Gamestop, zagen zij hun centen verdwijnen. Het aandeel, dat aan het begin van het jaar nog zo’n 17 dollar waard was, had al snel een prijskaartje van 150 dollar. Toen kwam Elon Musk ook nog eens olie op het vuur gooien met een één woord lange tweet: “Gamestonk!!”, waardoor het aandeel boven de 200 dollar uitkwam.

Dat was de genadeklap voor Melvin. Inmiddels was er 3,3 miljard dollar door de gootsteen gegaan en zat het bedrijf aan de rand van faillissement. Twee bevriende bedrijven moesten met een financiële injectie van 2,7 miljard te hulp schieten, maar het bloeden houdt niet op.

Bij Wallstreetbets vieren ze ondertussen feest, want daar zijn talloze miljonairs geboren. De grootste winnaar kocht 50.000 dollar aan aandelen toen het hele spektakel begon. In drie maanden is hij 13 miljoen rijker geworden.

Bizar
  • Unsplash