Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Eindhovenaren aan de slag - burgers en stadsreiniging ruimen de schade op

Na de rellen van gisteren ligt Eindhoven net als een aantal andere plekken in Nederland vol vuurwerkresten, kapotte fietsen en gebroken glas. De stadsreiniging ging daar een zware dag tegemoet, totdat de Eindhovense burgers besloten om hen een handje te helpen.

Eindhovenaren aan de slag - burgers en stadsreiniging ruimen de schade op

Terwijl mensen in Den Haag nog struikelen over het gebroken glas, wordt er in Eindhoven hard gewerkt om alles weer schoon te krijgen. De Brabantse stad werd gisteren hard getroffen door relschoppers die allerlei panden overhoop hebben gehaald, waaronder een Jumbo-supermarkt en het station. Bij die laatste loopt de schade op tot in de honderdduizenden euro’s. Herstel daarvan kan weken gaan duren, want tijdens de rellen is zowat het hele gebouw aangepakt. Zelfs de stationspiano is compleet in elkaar getrapt.

Ook in de rest van de stad zijn sporen van geweld te vinden. Overal liggen kapotte fietsen, resten van vuurwerk en glas van ingegooide ruiten. Een rotklus voor iedereen van de stadsreiniging, die gisternacht al lang aan het werk waren. “We zijn met een man of twintig om half negen begonnen en om twaalf uur zijn we gestopt”, sprak Jos Walravens, schoonmaker bij de stadsreiniging in de uitzending Hart van Nederland.

De schade van gisteren.

Vanochtend wachtte hen echter een verrassing, want het bleek dat er al allerlei burgers op de been waren om een handje te helpen. "We gaan Eindhoven schoonvegen, maar dan op een positieve manier”, zei één van hen. Met haar anti-zwerfvuil groepje plaatste ze een oproep op Facebook, waarna talloze mensen zich aanmeldden om de stad schoon te maken.

Nieuws
  • Hart van Nederland
  • ProShots, videostill