doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

RIVM geeft advies aan voetbalfans: dansen en ratelen

Als het om voetbal kijken gaat, weten we natuurlijk allemaal dat we onze bek moeten houden. De vraag is: wat mogen we wel doen na een doelpunt? Het RIVM komt met advies.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
RIVM geeft advies aan voetbalfans: dansen en ratelen

Pilsje klaar, tv aan, je beste maat op bezoek: het wachten is alleen nog op het eerste doelpunt. Maar stel dat die valt, hoe ga je het dan vieren zonder elkaar meteen de IC in te sturen? Maak je geen zorgen. Het RIVM publiceerde namelijk een paar tips op hun website.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Allereerst is het verstandig om even een thuistribune in elkaar te zetten, met een passende anderhalve meter afstand uiteraard. Die bank moet je dus even aan de kant schuiven. Stel dat het noodlottige doelpunt toch valt, dan moet dat natuurlijk gevierd worden, maar wel met de mond dicht. Het RIVM adviseert ‘opstaan uit de zitplaats, dansen en springen op de plek.’ Alternatieven zoals ‘een muzieknummer afspelen’ (knallen met die goaltune) of ‘een ratel gebruiken’ (als die nog ergens op zolder ligt te verstoffen) zijn natuurlijk ook uitstekend.

Bij het RIVM hadden ze helaas niet het gevoel dat hun tips heel serieus genomen werden. Nadat iedereen er op internet mee aan de haal ging, werd het advies stilletjes van de website verwijderd. Gelukkig konden wij brave burgers het lijstje nog even opvissen. Print het nog maar even goed in je geheugen:

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws