doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Tips voor het inrichten van je mancave

Een mancave is voor veel mannen een droom. Heb je een ruimte over en wil je deze transformeren tot mancave? Met onderstaande tips krijg je het beste resultaat.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-62c53c5e09b71 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c53c5e09b71 img{#fig-62c53c5e09b71 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-62c53c5e09b71 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c53c5e09b71 img{#fig-62c53c5e09b71 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-62c53c5e09b71 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c53c5e09b71 img{#fig-62c53c5e09b71 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-62c53c5e09b71 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c53c5e09b71 img{#fig-62c53c5e09b71 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Tips voor het inrichten van je mancave

Welke kamer gebruik je?

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Met een beetje fantasie kan vrijwel elke kamer omgetoverd worden tot mancave. Niet alleen de kelder en de zolder, maar ook het tuinhuisje, de schuur en de garage kunnen geschikte ruimtes zijn. Al moet je dan waarschijnlijk wel de nodige maatregelen nemen om te zorgen het in de ruimte niet te koud is, zoals goede isolatie en een kacheltje.

Zo maak je een bar

Een mancave is eigenlijk niet compleet zonder een fatsoenlijke bar. Zeker nu de horeca gesloten is door de coronamaatregelen, zou het natuurlijk fantastisch zijn als je je vrienden kunt uitnodigen in jouw persoonlijke bar. En dat is helemaal niet zo moeilijk als je wellicht denkt. Uiteraard kun je een kant-en-klare bar kopen, maar daar moet je wel redelijk diep voor in de buidel tasten.

Als je niet de hoofdprijs wil neerleggen, kun je zelf een bar maken. Begin altijd met het maken van een bouwtekening, dat vormt de basis van het project. Denk ook goed na over welke materialen je wilt gebruiken, want die zijn heel bepalend voor de uiteindelijke sfeer van je bar. Ook hangt het uiteindelijke prijskaartje sterk af van de soort materialen die je gebruikt. Zit je krap bij kas, maar wil je toch graag een bar? Dan kun je een bar van pallets overwegen. Pallets kun je over het algemeen voor een scherpe prijs (of zelfs helemaal gratis) scoren. En ziet er nog cool uit ook! Je hebt dan alleen nog een rand, tap en aanrecht nodig.

Welke vloer kies je?

Een belangrijke keuze is de vloer van je mancave. Het is wel zo handig als de vloer geluiddempend is, zodat je naar hartenlust lawaai kunt maken als je vrienden uitnodigt. Pvc vloeren werken geluiddempend en zijn daarom perfect voor een mancave. Daarnaast zijn deze voeren duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Eventueel kun je daarna nog een cool vloerkleed op de grond leggen.

Mancave niet compleet zonder gadgets

Uiteraard mogen een aantal kekke gadgets niet ontbreken in je mancave. Om te beginnen met een televisie (uiteraard van een behoorlijk formaat) en goede speakers. In je bar moet uiteraard een koelkast staan, zodat het bier en andere versnaperingen goed koud blijven. In veel mancaves staat ook nog een spelcomputer. Andere mogelijke ideeën voor gadgets zijn een pool-, tafelvoetbal- of tafeltennistafel. Als je een fanatieke sporter bent, kun je er nog een paar fitnessapparaten zetten. Houd je juist weer van muziek, dan is dit de plek om je muziekinstrumenten neer te zetten.

Een paar keukenapparaten

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_middle_article');

Je ziet wel eens mancaves voorbij komen waar een volledige keuken inzit. Alhoewel dat natuurlijk fijn zou zijn, is het niet noodzakelijk. De kans is klein dat je daar uren in de keuken gaat staan. Een paar keukenapparaten om snel wat snacks klaar te maken is vaak voldoende. Denk aan een elektrische grill of een frituurpan. Zit er een buitenruimte aan je mancave? Dan moet daar natuurlijk een barbecue staan.

Een comfortabele bank en stoelen

Om comfortabel te kunnen gamen, televisiekijken of gewoon iets te drinken met je vrienden, is een goed zitgedeelte onmisbaar. Besteed aandacht aan het uitzoeken van je bank, want dit is waarschijnlijk waar je het vaakst zit in je mancave. Daarnaast zijn een paar fijne stoelen voor vrienden die op bezoek komen aan te raden. Heb je minder ruimte in je mancave? Dan kun je ook voor één comfortabele stoel gaan.

Als je een klein budget hebt

Klinkt bovenstaande je duur in de oren? Je hoeft natuurlijk niet alles in één keer te kopen, je kunt langzamerhand naar de mancave van je dromen toe te werken. Ook kan het flink in de portemonnee schelen om regelmatig op tweedehands platforms als Marktplaats en Facebook Marketplace te kijken. In kringloopwinkels en rommelmarkten kun je soms ook goedkope pareltjes vinden. Toegegeven: je moet er vaak even voor zoeken, maar het loont wel.

Leef je uit

Het leuke aan een mancave is dat je deze helemaal naar eigen smaak mag inrichten. Als je samenwoont, moet je meestal de nodige concessies doen op het gebied van inrichting. Een mancave is echter helemaal van jou. Leef je dus uit!

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws