Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Turkse Playboy-prediker gaat 1075 jaar de bak in voor misbruik

Je leest het goed: een 64-jarige Turkse tv-prediker moet van de rechtbank in Istanbul voor meer dan een millennium de cel in. Hij heeft dan ook heel wat op zijn kerfstok.

Turkse Playboy-prediker gaat 1075 jaar de bak in voor misbruik

Adnan Oktar gaan we de komende duizend jaar niet meer zien, want de Temperamentvolle Turkse prediker is beschuldigd van een hele stapel misdaden, waaronder spionage, fraude, seksueel misbruik van kinderen en georganiseerde misdaad. Dit meldde De Telegraaf vanochtend.

Kittens

De 64-jarige Oktar had zijn eigen kanaal op televisie, waar hij predikte terwijl een hoop halfnaakte vrouwen voor hem moesten dansen. Deze soort afgezaagde versies van Playboy-bunnies noemde hij ‘Kittens’. Volgens getuigen behandelde de Turkse Playboy zijn vrouwen verschrikkelijk slecht. Zij claimen dat Oktar hen gebruikte als seksslavinnen, uitschold en sloeg. Als ze probeerden te ontsnappen werden ze tegengehouden door het leger bewakers van de prediker.

Ook de uitspraken van Oktar waren niet mals. Zo veroordeelt hij homoseksualiteit, claimt hij meer dan duizend vriendinnen te hebben gehad, omdat hij ‘buitengewoon potent’ is, en heeft hij een hekel aan de PKK, de Koerdische militaire beweging. Die laatste noemt hij ‘het grote kwaad van Turkije’.

Rechtszaak

Niet alleen Oktar, maar ook veel van zijn volgers moeten voor de rechtbank verschijnen. In totaal staan er 236 verdachten terecht. 78 van hen zijn aangehouden.

Misdaad
  • telegraaf.nl
  • BrunoPress