doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Hoofdverdachte aangehouden in zaak fruitbedrijf

Fruitbedrijf De Groot in Hedel kampt al maanden met afpersing, aanslagen, bedreigingen, brandstichting en beschietingen, allemaal sinds er in mei 2019 400kg cocaïne werd gevonden tussen een lading bananen. De daders bleven lange tijd onbekend, maar nu lijkt het erop dat de politie eindelijk een belangrijke verdachte in de kraag gevat heeft.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Hoofdverdachte aangehouden in zaak fruitbedrijf

Het gaat om de 35-jarige Ali G., die al eerder door de politie in de gaten werd gehouden in verband met de fruitzaak. In eerste instantie werd hij alleen verdacht van het versturen van dreigende berichten naar de eigenaar, maar nu geven agenten aan dat hij mogelijk ook gelinkt kan worden aan andere incidenten.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Invallen

G. werd aangehouden bij een reeks invallen door arrestatieteams in onder andere Bussum en Naarden. Daarbij waren ook een aantal medewerkers van het ministerie van defensie aanwezig, die mogelijk op zoek gingen naar verborgen ruimtes. Naast G. werd er ook een andere verdachte aangehouden.

De hoofdverdachte verschijnt waarschijnlijk vandaag voor de rechtbank in Arnhem. Daar wordt zijn zaak inhoudelijk behandeld. De advocaat van G., Bénédicte Ficq, geeft geen enkel inhoudelijk commentaar.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws