De populairste artikelen van 2020

De populairste artikelen van 2020

De papieren Panorama heeft al heel wat jaarwisselingen achter de rug en we hopen er nog veel mee te mogen maken. Nu er alweer een jaar voorbij vliegt, kijken wij even terug op de vijf populairste artikelen uit het blad. Veel leesplezier!

Mee met de penoze trust tour van gangster-gids Hugo Broers

Hugo Broers was een zware jongen in het Amsterdamse criminele milieu die twintig jaar vastzat voor onder meer doodslag. In de bajes was hij de bodyguard van Willem Holleeder en Cor van Hout. Hugo stond bekend om drugshandel, overvallen, ripdeals, afpersingen en incasso’s. Dat laatste doet hij nog steeds. Ook geeft deze vertegenwoordiger van de oude penoze rondleidingen op de Wallen, de door hem zo geliefde buurt waar hij werd geboren en opgroeide. Panorama liep een dagje mee.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

FC Utrecht-hooligans: de bende van de Bunnikside

De hooligans van FC Utrecht waren lange tijd de meest gevreesde van Nederland. Dat zeggen de schrijvers van het boek Utrecht Hooligans. Een exclusieve voorpublicatie en een interview met de auteurs. “Het boek zal de lezers meenemen in een compleet nieuwe wereld, die bol staat van geweldsdrift, sloopzucht en liefde voor de stad.”

Huiveren in de Hanzestad

Het broeit in de Zwolse onderwereld. Sinds een dubbele liquidatiepoging op twee Turkse broers in 2016 zijn er schietpartijen over en weer tussen twee kampen in een nietsontziende drugsoorlog. In 2019 escaleert de boel met vijf schietpartijen in ruim drie maanden tijd. Dieptepunt is de moord op Henk Wolters (52) in volkswijk Kamperpoort op oudjaarsdag. Wat is er aan de hand in de Hanzestad?

'Wat kan ze hockeyen hè?' Vijf karaktermoordzaken

De baas van Rumag was woedend op Arjen Lubach nadat hij het merk belachelijk maakte in zijn show. Rumag verkocht shirtjes van door anderen bedachte slogans over de coronacrisis en Lubach noemde het daarom ‘het triestste merk van de eeuw’. “Karaktermoord!” riep de baas van Rumag, maar stapte enkele dagen na de uitzending wel op. Troost voor de man: hij is lang niet het enige slachtoffer van karaktermoord.

De coke queens van de kartels

Ze zijn vaak bloedmooi, maar kunnen ook bloedgevaarlijk zijn. Dit zijn de vrouwen die de dienst uitmaken of hebben uitgemaakt binnen delen van de Mexicaanse drugskartels. “Ze gaan vaak veel slimmer te werk dan mannen.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws