doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Kaasdieven opgepakt nadat ze buit probeerden te verkopen op Marktplaats

Twee dieven die 300 kazen buitmaakten na een inbraak bij een boer in Lievelde zijn dit weekend opgepakt door de politie. De twee jonge kaasboeren dachten dat ze hun nieuwe handeltje zonder risico online konden verkopen, maar dat viel tegen. 
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Kaasdieven opgepakt nadat ze buit probeerden te verkopen op Marktplaats

Inbraak

De inbraak verliep al behoorlijk onprofessioneel. De criminelen sloopten een gewicht van een trekker, waarna ze het door de ruit van de kaasboerderij smeten. De politie was vrij snel op de hoogte van de inbraak, maar kwam net te laat aan om de dieven op heterdaad te betrappen. Ze wisten tussen de 30.000 en 40.000 euro aan kaas met zich mee te nemen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Marktplaats

Het zag er naar uit dat de dieven met hun misdaad weg zouden komen, tot er opeens een hele lading verdachte kaas op Marktplaats verscheen. Dat het om een deel van de gestolen zuivel ging, werd snel duidelijk. Alle kazen uit de boerderij zijn namelijk gemerkt, waardoor ze makkelijk te herkennen zijn. De politie ging meteen op bezoek bij de 21-jarige man en 19-jarige vrouw die de gekaapte kaas op Marktplaats hadden gezet. Het tweetal is direct aangehouden. Of ze alleen kaashelers zijn of ook daadwerkelijk verantwoordelijk zijn voor de diefstal, is nog onduidelijk.

Helaas is slechts een klein deel van de buit teruggevonden. Van de 300 gestolen kazen zijn er nog 291 spoorloos. Dus als jij nog ergens een stuk kaas met een vreemd luchtje ontdekt, schakel dan even de politie in.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws