Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Merendeel van de Nederlanders' wil heffing op vlees

Een eurootje meer betalen voor een kilo gehakt? Volgens een peiling van DVJ Insights zijn de meeste Nederlanders het daar wel mee eens. 

Merendeel van de Nederlanders wil heffing op vlees

Aan het onderzoek deden 1558 mensen mee, maar zij kwamen niet allemaal uit Nederland. Meer dan tweederde van de deelnemers was Duits of Frans. Het totaal aantal Nederlanders was 513, dus de resultaten mogen wel met een korreltje zout genomen worden.

Van de Nederlandse deelnemers was 63% voor een verhoging van de prijs van vlees. Er werd ook gekeken naar de politieke voorkeur van de stemmers. VVD’ers scoren bovengemiddeld hoog. Van hen is 72% bereid om extra te betalen bij de slagerij. De laagste aantallen komen van de FvD- en PVV-stemmers. Van die groep is 40% bereid om extra geld in te leveren voor vlees.

Broze botten

Het is niet het enige bijzondere resultaat dat bekend is over dieren en dieet. Eerder deze week toonde een onderzoek met ruim 55.000 deelnemers aan dat vegetariërs en veganisten sneller hun botten breken dan mensen die wel vlees eten. Bijna 20 extra botbreuken per 1000 mensen over een periode van 10 jaar voor de veganisten.

Oppassen dus, want als je door die hogere kosten liever geen lapje vlees gaat eten, beland je blijkbaar sneller in het ziekenhuis. Ben je die extra centen toch nog kwijt aan je eigen risico.

Nieuws
  • rtlnieuws.nl, telegraaf.nl, DVJ Insights, tappcoalitie.nl, bmcmedicine.com
  • Unsplash