doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Drie keer levenslang voor koelbloedige executies in Enschede

Er zijn flinke straffen uitgedeeld aan een vader en twee zoons voor een viervoudige moord in Enschede. Alledrie de misdadigers hebben levenslang gekregen voor een brute liquidatie die twee jaar geleden in Enschede plaatsvond.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Drie keer levenslang voor koelbloedige executies in Enschede

Op 13 november 2018 zijn vier mensen op brute wijze vermoord in een growshop in Enschede. Wat het motief van de daders precies was, is nooit duidelijk geworden. Het drietal heeft sinds de moorden altijd gezwegen over de gebeurtenissen van die dag.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Voorbedachte rade

Er werd gespeculeerd dat de liquidatie te maken had met een ruzie om wiet, maar de officier van justitie zegt dat het een misdaad met voorbedachte rade betreft. „Zonder ook maar een greintje mededogen schoten zij de kansloze en weerloze slachtoffers meerdere keren door hun hoofd”, sprak de rechter bij de veroordeling.

Bewijsmateriaal

De drie veroordeelden claimden dat er sprake was van vals spel door de politie. Volgens hen zouden agenten bewijsmateriaal in hun auto neergelegd hebben. Alle verdere sporen wijzen echter naar de vader en zijn zoons. Hun voetsporen waren zichtbaar op de plaats delict en er zijn DNA-matches gevonden.

Naast de levenslange gevangenisstraffen kreeg het drietal ook nog een schadevergoeding van 877.00 euro die ze samen moeten betalen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws