doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Genieten, het is ‘Geen bh-dag’!

Eén van de leukste dagen van het jaar is weer aangebroken, als het je nog niet opgevallen was. Vandaag lopen allerlei dames een dagje rond zonder borstenhouder!
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Genieten, het is ‘Geen bh-dag’!

Oorspronkelijk vond het altijd plaats op 9 juli, maar een aantal jaar geleden is ‘No Bra Day’ officieel verplaatst naar 13 oktober, de dertiende dag van de National Breast Cancer Awareness Month in Amerika. No Bra Day begon als de actie van een anonieme gebruik op Twitter, die aandacht wou schenken aan het gevaar van borstkanker door vrouwen een dag zonder bh rond te laten lopen. Het idee was dat de deelnemers meteen controleren of ze tekenen van borstkanker bij zichzelf kunnen ontdekken.

Kritiek

Het evenement nam snel toe in populariteit en inmiddels doen er jaarlijks honderdduizenden vrouwen aan mee. Er is echter ook kritiek van mensen die vinden dat dit soort evenementen vrouwen vooral seksualiseren en dat Geen bh-dag een lachertje maakt van een serieuze ziekte.

Hoewel veel deelnemers de tijd nemen om te controleren of zij misschien borstkanker hebben en mensen ook moeite doen om geld in te zamelen voor kankerbestrijding, is No Bra Day geen officiële dag binnen Breast Cancer Awareness Month, vanwege de sexualiteit en de controverse die de dag met zich meebrengt.

Laatste nieuws