Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Man heeft erectie van 12 uur na roken cannabis

Zo nu en dan delen we een klassieker, een artikel uit de archieven van Panorama.nl dat het lezen nog een keer de moeite waard is. Met vandaag, uit maart van 2020: een jointje dat wel een heel bijzonder bijeffect had.

Man heeft erectie van 12 uur na roken cannabis

Op de eerste hulp komen er heel wat bijzondere gevallen voorbij, maar een 32-jarige man uit de U.S. of A. liet het personeel wel heel raar opkijken.

Keihard

De man, wiens naam onbekend is, kwam bij de eerste hulp met een hardnekkig probleem: een erectiestoornis. Niet dat hij 'm niet omhoog kreeg, maar juist het tegenovergestelde. Hij had last van langdurige erecties, waarvan de langste tot wel twaalf uur konden duren. Deze aandoening, ook wel priapisme genoemd, kan behoorlijk pijnlijk zijn en ontstaan doordat het bloed niet uit de penis kan. Geen doorstroming. Een soort file in de piele dus.

Onderzoek

Uit onderzoek dat in het wetenschappelijke Journal of Cannabis Research is gepubliceerd, vertelt de dokter over de klachten van de man. De erecties bleken vooral op te spelen tijdens periodes waarin hij meermaals per week wiet rookte.

Eerdere problemen

De man had dit probleem bovendien ook al eerder gehad toen hij 16 à 17 jaar was. Destijds duurden de erecties een uurtje of vier en waren ze zelfs reden voor de jongeman om tijdelijk te stoppen met de blowerij. Toen hij weer begon met jointjes vouwen, kwam de aandoening echter weer rap terug.

In het verleden heeft hij geen enkele medische klachten gehad, waardoor er al snel een link werd gelegd tussen de cannabis en zijn probleem. Nader onderzoek moet uitwijzen hoe de vork precies in de harde steel zit.

Bizar
  • Journal of Cannabis Research 
  • iStock, megaflopp