doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Gefouilleerd worden in de Amsterdamse straten? Als het aan Halsema ligt wel 

Burgemeester Femke Halsema heeft weer een plan: ze wil preventief gaan fouilleren in Amsterdam om zo het wapengeweld in de hoofdstad terug te dringen. 
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Gefouilleerd worden in de Amsterdamse straten? Als het aan Halsema ligt wel 

De afgelopen weken vonden er meerdere schietincidenten plaats in Amsterdam. Om het wapengeweld in de stad terug te dringen wil de burgemeester a-selectief mensen controleren in de stad. Zelf acht Halsema de kans dat je op straat wordt gefouilleerd niet erg groot. De burgemeester legde in een debat aan de Amsterdamse gemeenteraad uit dat het zal gaan om kleinschalige controles die zich richten op bepaalde ‘hotspots’.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Goedkeuring

Het voorstel van Halsema is nog niet goedgekeurd en ligt nu bij de Amsterdamse driehoek. Verlenen de partijen goedkeuring? Dan kan het preventief fouilleren van start gaan. Hier zullen dan onafhankelijke waarnemers bij aanwezig zijn. Kinderen onder de 12 jaar, 65-plussers en gezinnen zullen niet aan de fouillering onderworpen worden.

Halsema kwam al eens eerder met een dergelijk voorstel, maar toen was de meerderheid van de Amsterdamse gemeenteraad tegen. Het zou namelijk etnisch profileren in de hand werken. Halsema stelt nu dat het speelveld verschoven is. Ze doelt daarmee vermoedelijk op de twee schietincidenten die dinsdag en woensdag in de Rivierenbuurt plaatsvonden. Daarnaast werden in de nacht van woensdag op donderdag ook schoten gelost in Holendrecht.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws