doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Only in Japan: Tokio plaatst geheel doorzichtige toiletten in park 

Het kleinste kamertje is soms de enige plek waar we effe rustig kunnen zitten. Geen gezeik van de vrouw en ook op het werk laat je baas je er in vrede je bruine vriend naar het riool loodsen. Of even ontspannen schijten er in Tokio nog wel bij is, is echter de vraag. 
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Only in Japan: Tokio plaatst geheel doorzichtige toiletten in park 

Nooit meer een wc aantreffen met smerige pisbakken en flikkerende TL-buizen. In twee openbare parken in Tokio installeerde men toiletgebouwen met transparante muren, zodat mensen bij wie de nood hoog is naar binnen kunnen kijken om te zien of ’t er allemaal pluis is.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Toch een beetje privacy

Last van poepschaamte? Geen zorgen. Je shit droppen kan alsnog in uiterste privacy. Zodra je de wc op slot doet verandert het transparante glas naar een matte versie waardoor naar binnen loeren niet meer mogelijk is voor perverse ogen. Dit alles te danken aan de nieuwste smart glass technologie.

Openbare toiletten staan te boek als gore en donkere plekken. De stad wilde korte metten maken met dat idee en introduceerde daarom dit high tech sanitair. Architect Shigeru Ban werd in de arm genomen en kwam op de proppen met het speciale van kleur veranderende glas. De toiletten bevinden zich in twee Tokiose parken: in het Haru-no-Ogawa park en in het Yoyogi Fuamachi Mini Park. Het is de bedoeling dat de frappante toiletgebouwen binnenkort ook 15 andere parken in Tokio sieren.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws