doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Sparen voor je kids? Zo pak je nog wat centen op die spaarrekening

Renée Lamboo (35) had ooit grote schulden. Nu heeft ze een half afgelost huis en een overvolle spaarrekening. Ze runt PorteRenee.nl en deelt haar wijsheid iedere week in Panorama.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Sparen voor je kids? Zo pak je nog wat centen op die spaarrekening

Als toegewijde vader en moeder spaar je voor je kinderen. Als je die financiële ruimte hebt natuurlijk. Met dat spaargeld geef je ze een vliegende start. Hartstikke goed van je, maar wat doe je met dat geld dat je maandelijks voor ze bij elkaar harkt?

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Op de meeste spaarrekeningen krijg je namelijk nul procent rente. Er zijn nog wel plekken waar wat rente te krijgen valt. Bijvoorbeeld bij SNS Bank en RegioBank. Bij beide kun je ouderwets Zilvervloot Sparen. Hier krijg je 0,2 procent rente per jaar. Plus, als je kind 18 jaar wordt, ontvang je voor ieder volledig spaarjaar 1 procent over wat er dan op de rekening staat, met een max van 10 procent. Dat is niet gek! Check vooral ook even het sparen voor kinderen bij ABN Bank, Triodos en het Belgische Argenta. Dela biedt een spaarverzekering waarbij je maandelijks 2 procent rente krijgt over je geld.

Addertjes

Daar zitten wel wat voorwaarden aan. Lees die goed door.

Dit laatste product valt namelijk niet onder het Nederlandse garantiestelsel. Dit garantiestelsel betekent dat je geld tot 100.000 euro veilig staat. Mocht de bank omvallen, dan krijg je je geld hoe dan ook terug. Check dit altijd wanneer je op zoek gaat naar meer rente voor spaargeld.

Je wilt geen Ice-Save-taferelen meemaken. Happy saving!

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws