Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Boevenvangen (4)

Panorama.nl zet iedere week drie criminelen en hun duistere zaakjes volop in de schijnwerpers. Misschien kent u één van...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Panorama.nl zet iedere week drie criminelen en hun duistere zaakjes volop in de schijnwerpers. Misschien kent u één van deze types, woont u naast ze of ziet u ze regelmatig naar uw supermarkt op de hoek gaan. Doe ons een lol en bel dan even met de politie. Worden we allemaal beter van.

Zaak 1 Wie herkent betrokkene bij moord Rotterdam?

Zaak 2 Bejaarde vrouw breekt arm bij straatroof

Een 74-jarige vrouw uit Voorschoten wordt het slachtoffer van drie hele laffe straatrovers. Ze beroven haar van haar tas en de vrouw breekt haar arm. Na de beroving is ze bovendien heel angstig geworden.Op zaterdag 13 april is de vrouw op bezoek bij haar gehandicapte zoon in Monster. Het is een gezellige dag en de twee gaan eten in Hoek van Holland. In de loop van de avond brengt de vrouw haar zoon thuis en gaat op weg naar huis in Voorschoten. Ze mist een bus en een trein en is daarom later dan normaal. Rond 21.25 uur vertrekt de trein vanaf Den Haag Centraal. In de trein ziet ze drie jongens zitten die haar aandacht proberen te trekken en naar haar zwaaien. De vrouw vind het vervelend en besluit er geen aandacht aan te besteden.Als ze om 21.40 uur aankomt in Voorschoten, ziet ze de drie mannen op het perron zitten. Ze loopt door de poortjes naar buiten, langs de taxistandplaats. Op de bewakingsbeelden is te zien dat de mannen de vrouw achterna lopen. Dat heeft ze zelf ook door en ze krijgt er geen goed gevoel bij. Daarom besluit ze langs de huizen van de Rouboslaan te lopen in plaats van langs de slootkant. De mannen blijven achter haar aan lopen. De vrouw wil aanbellen bij één van de huizen, maar die kans krijgt ze niet meer.Op het moment dat ze de Juliana van Stolberglaan in loopt sluiten de drie haar in. Eén van de mannen geeft een ruk aan haar tas, waardoor het hengsel breekt en de vrouw op de grond valt. De straatrovers rennen met de tas weg in de richting van de Johan Willem Frisolaan. Even later wordt de tas teruggevonden. De buit: 30 euro en een ov-chipkaart.De vrouw blijft achter met heel veel pijn. In het ziekenhuis blijkt dat haar arm is gebroken. Omdat ze daardoor niet goed voor zichzelf kan zorgen, woont ze nu tijdelijk in een verzorgingshuis. Gelukkig verloopt het herstel goed. Maar door de beroving is de vrouw angstig geworden: ze durft niet meer alleen over straat en dat betekent dat ze ook niet meer zelfstandig op bezoek kan bij haar gehandicapte zoon. Ze is bang dat hij de dupe wordt van deze beroving.Herken jij de dader(s) of heb je meer informatie over deze zaak? Neem dan contact op met 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Neem dan contact op met 0800-7000. Kijk hier voor meer informatie over deze zaak.

Zaak 3 Benzinedief in gestolen Audi Q7