Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De brute roofmoord op pianist Benjamin Rawitz

De criminele carrière van Junior Kabunda was kort, heel kort, maar de jonge Brusselse crimineel heeft een slagveld aange...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De criminele carrière van Junior Kabunda was kort, heel kort, maar de jonge Brusselse crimineel heeft een slagveld aangericht. Op zijn 19de vermoordt hij tijdens een weekendverlof in een vlaag van jaloezie zijn 17-jarige vriendin, hun dochtertje van anderhalf en haar 76-jarige overgrootmoeder. Waarom hij op verlof mocht, blijft de vraag: het Monster van Brussel had op zijn 16de namelijk al de beroemde pianist Benjamin Rawitz doodgeslagen.De details van deze roofmoord uit 2006 zijn gruwelijk. Junior was samen met de zes jaar oudere Laurent Oniemba toen hij net na middernacht de pianist spotte. Rawitz keerde net terug van een concert in het Henegouwse Edingen.//youtu.be/o0jfULtCk6ADe Vlaamse krant De Morgen maakte een reconstructie over de brute roofmoord.

Hij werd gevonden in de kelder van het gebouw, doodgeslagen. De aanval duurde slechts 5 minuten, maar de doodstrijd van het slachtoffer duurde nog lange minuten na het vertrek van de overvallers. De twee bekenden de feiten maar schoven de verantwoordelijkheid van de slagen op elkaar af. Vooral over de slag die ze zelf omschrijven als 'krak'.Tijdens de reconstructie legden ze uit dat ze de man buiten hadden geslagen en hem vervolgens naar de kelder hadden gesleept. Het slachtoffer verloor het bewustzijn en was vervolgens gedurende een kort moment weer bij zijn zinnen. Hij zou toen gezegd hebben: "Waarom ik? Wat heb ik gedaan?" De daders zouden hem toen nog eens geslagen hebben zodat hij het bewustzijn weer verloor.