Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Komt kindervriend Badr Hari vrij door vormfouten?

De aanklager mag gisteren dan wel vier jaar cel hebben geëist tegen vechter Badr Hari wegens uitgaansgeweld, volgens zij...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De aanklager mag gisteren dan wel vier jaar cel hebben geëist tegen vechter Badr Hari wegens uitgaansgeweld, volgens zijn advocate Bénédicte Ficq ligt vrijspraak meer in de lijn der verwachting. Het Openbaar Ministerie stapelde namelijk vormfout op vormfout.Er deugde veel niet tijdens het onderzoek naar de mishandeling van Koen Everink in de Amsterdam Arena, meent Ficq. Ook tijdens verhoren zouden fouten zijn gemaakt, meldt nu.nl.

Zo zou de politie een beveiliger gevraagd hebben om de skybox waarin het incident plaatsvond te bewaken. Deze beveiliger, 'een particulier' volgens Ficq, gaf vervolgens rondleidingen op de plaats delict. Ook is er volgens de advocate flink schoongemaakt voor het technisch onderzoek begon en is het maar de vraag of de beruchte theedoek waarop bloed van Hari is aangetroffen wel als spoor kan worden gebruikt, omdat niet bekend is wat er allemaal mee is gebeurd. De theedoek werd veiliggesteld door een onbekende vrouw, die hem in een vuilniszak deed.
"Het stoort mij dat het OM uitstraalt dat het "niet uitmaakt dat de regels tijdens het onderzoek geschonden werden", zei Ficq fel. "Misschien denkt het OM: 'het is een foutje', maar het is geen foutje. Vormvoorschriften zijn er om ervoor te zorgen dat iemand een eerlijk proces krijgt." Ficq verwijt het OM tunnelvissie. "Er wordt gezegd: 'Hij kan onwaarschijnlijk hard slaan, dus hij is het gewoon geweest'. En die andere verdachten dan?" zei de raadsvrouw. "Badr Hari heeft het gedaan, dat was het werkonderzoek."