Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Danny K. en Fred Ros geven elkaar van van alles de schuld

Ooit waren ze celmaatjes, nu kunnen ze elkaar niet luchten of zien: crimineel Danny K. en kroongetuige Fred Ros. Vandaag...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png
Ros had zich in 2005 in de penitentiaire inrichting voorgesteld aan K.. Op zeker moment kon Ros ook op bezoek komen in K.’s cel. Hij had veel bewegingsruimte omdat hij reiniger was. Tijdens dat gesprek zei Ros volgens K. dat hij op de motor had gereden die was gebruikt bij de moord op Cor van Hout. Dat hebben andere getuigen ook al verteld. Nieuw is dat K. nu zegt dat Ros zei dat hij na de moord op Van Hout (in 2003) de motor heeft gedumpt in een park. En verder dat hij toen zijn helm had afgezet en dat een vrouw hem in het gezicht had gekeken. Volgens K. was Ros bang dat die vrouw nog eens over hem zou kunnen getuigen.
Vervolgens weigerde Danny K. om Ros te woord te staan:
Als laatste mocht Fred Ros vanuit zijn kamertje met videoverbinding aan K. vragen stellen. Dat was vergeefs. K. zei: ‘Ik geef uit principe geen antwoord op vragen van hem. Ik heb er geen zin in. U kunt me gijzelen.’‘Tja, ik heb ook wel eens ergens geen zin in’, zei de voorzitter, ‘maar wat is uw principe? Waarom wilt u geen vragen van Ros beantwoorden? Het kost mij moeite om begrip voor u te hebben.’K. is verplicht te antwoorden. Hij zei alleen te willen antwoorden als Ros’ advocaat de vragen zou stellen. Ros wil dat niet: ‘Ik wil de vragen zelf stellen. Dan komt er een goeie dynamiek los.’ Na enig beraad maakt het gerechtshof bekend dat Danny K. dinsdag om 14.00 opnieuw moet komen. Hem werd ook geadviseerd contact op te nemen met zijn advocaat. ‘Dat zal niks veranderen aan mijn standpunt’, zei K..
Wordt dus vervolgd.