Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De verborgen geintjes van Google

Elke zaterdagochtend delen we rond deze tijd een 'internetklassieker'. Een artikel van Panorama.nl dat het delen waard&n...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Elke zaterdagochtend delen we rond deze tijd een 'internetklassieker'. Een artikel van Panorama.nl dat het delen waard is. Met vandaag, van een jaar geleden: lachen met Google.

Met zoekmachine Google is veel meer mogelijk dan informatie opzoeken, of 'een gok doen'. Voor wie de juiste woorden intikt op de meest gebruikte zoekmachine op het internet, gaat een wereld open.

Och, Google. Waar waren we zonder je? Of je nou informatie nodig hebt om je huiswerk te maken, of simpelweg wil weten wat nou ook alweer de naam is van die ene lekkere actrice: Google is je vriend. Vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week - of gebruik jij nog Yahoo, Bing of Altavista? Maar Google is meer dan een zoekmachine, meer dan een portaal naar het wereldwijde web. Dankzij een paar verborgen geintjes van Google is de zoekmachine ook een ideaal tijdverdrijf. Wij zetten er een paar op een rijtje.

Ode aan StarCraft

De populariteit van StarCraft, een sciencefictionspel, is niet zomaar aan het hoofdkwartier van Google in de Amerikaanse stad Mountain View voorbijgegaan. Dankzij de zoekopdracht 'Zerg Rush' (invoeren zonder de aanhalingstekens) verandert je vaste zoekmachine voor even in een spelletje in de stijl van StarCraft. De o's uit het logo van Google vallen en eten alle zoekopdrachten op. Stop ze voordat je naar een blanco scherm zit te turen!

Een quizje

Eén van Googles meest populaire diensten - Google Maps - was nog nooit zo leuk. Maar dan moet je wel eerst zoeken op 'Smarty Pin' - wederom invoeren zonder de aanhalingstekens. Met deze geinige plug-in test Google je algemene kennis, aan de hand van locaties op de wereldkaart. Ben jij het slimste jongetje van de klas?

Gamen zoals in de jaren tachtig

'Breakout'! Wie is er niet met dit spel van het legendarische Atari - of een vergelijkbare game - opgegroeid. Met Google ben je maar één zoekopdracht verwijderd van het herleven van die glorietijden. Toets 'Atari Breakout' in (ja, opnieuw zonder de aanhalingstekens), ga naar Google Afbeeldingen, heb een paar tellen geduld en laat het feest beginnen! Maar pas op, de verslavende werking van Breakout is er na al die jaren zeker niet minder op geworden.

De misselijkmakende 'Barrel Roll'

Wil je even het gevoel hebben dat je in een achtbaan bent beland, zoek dan op 'Do a Barrel Roll' en laat je overdonderen. Komt het ooit weer goed met je scherm? Trouwens, ook hier mag je de aanhalingstekens achterwege laten. 

'Googlen' was nog nooit zo leuk!