Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Holleeder spreekt: wat zei De Neus over kroongetuige Fred Ros?

Verklaringen van Willem Holleeder zijn uitgelekt via website Vlinderscrime.nl.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Uit de verklaringen van Willem Holleeder die vorige week zijn uitgelekt via website Vlinderscrime.nl, blijkt dat De Neus weinig zegt over mensen uit het milieu. Als hij ze al kent zijn het ‘aardige jongens’ met wie hij vriendschappelijk is omgegaan. Voor zijn zussen is hij heel wat minder mild. Niet alleen beschuldigt hij hen van medeplichtigheid bij misdaden, ook probeert hij hen op listige wijze in de gevarenzone van de onderwereld te manoeuvreren. Dit GRATIS voorproefje van het verhaal onze misdaadverslaggever Wouter Laumans behandelt de uitspraken van De Neus over kroongetuige Fred Ros. 

Op 12 september 2014 stapt Willem Holleeder bij Astrid in de auto. Eenmaal naast zijn zus krijgt hij de schrik van zijn leven. Astrid: “Staat op internet alles.”

Holleeder: “Wat?”

Astrid: “Dat hij kroongetuige is, dat hij verklaringen over jou heb afgelegd.”

Holleeder: “Meen je… Ik weet nog niks!”

Astrid: “Godverdomme! Jij bent ook een waus! Ik denk ik hoor je hele dag niet man!”

Holleeder: “Meen je niet…?”Terwijl zijn zus stukken van de website Crimesite leest, lijkt Holleeder écht uit het veld geslagen te zijn. Hij zegt: “Dat is het. Oh wat erg (…) Stijn (zijn advocaat Stijn Franken) bellen nu, dat ik effe bij je langskom, ik wil je kop effe zien. (…) Word ik dan gearresteerd in de zaak?” Terwijl ze naar advocaat Stijn Franken rijden, zegt Holleederdat hij Fred Ros helemaal niet kent: “As, ik heb die gozer nog nooit gesproken.”

Astrid: “Oké.” (…)

Holleeder: “Ik had het echt niet verwacht. Mij noemen ze alleen bij Cor? (…) Ik heb hem nog nooit gesproken en nog nooit gezien. (…) Ik heb in de bajes hè, kwam hij naast me zitten. Heb ik de directeur erbij gehaald, ik heb tegen hem gezegd: Luister, ik heb deze man nog nooit gesproken, en dat wil ik in dit stadium ook niet. Dus ik wil uit mekaar gehaald hebben. Toen hebben ze ons uit mekaar gehaald.” (…)

Astrid: “Oké. Dan wordt het heel lastig. (…) Want dan is het allemaal ‘horen zeggen’. (…) Heb je goed gedaan.”

Wanneer zijn verhoorders naar Fred Ros vragen, blijft Holleeder bij het verhaal dat hij Ros niet kent. “Die heb ik nooit gezien en nooit gesproken, ook niet toen ik op bezoek was bij Danny. Ik heb Ros wel één keer gezien in De Schie toen hij aan het luchten was, maar ik heb toen geen contact met hem gehad. Ik keek van boven vanuit mijn cel naar beneden en zag hem daar lopen. Vlak daarna is hij overgeplaatst. Ik wist niet hoe Fred Ros er uitzag, maar de bewaarder had tegen mij gezegd dat hij daar ging luchten. Het was niet zo dat ik aan de bewaarder had gevraagd wie de persoon was die aan het luchten was. U moet het zo zien, ik zat op een afdeling met zeven man en dan ken je iedereen. De bewaarder had gezegd: Ik ga Fred Ros luchten. Daardoor begreep ik dat hij het was. Daarvóór had een bewaarder al tegen mij gezegd dat Fred Ros op de afdeling zou komen en toen heb ik meteen gezegd dat ik niet op dezelfde afdeling als hij wilde zitten en dat directeur maar moest komen.”

Lees het in Panorama

Benieuwd naar het complete verhaal van misdaadverslaggever Wouter Laumans? Lees het in de Panorama die vanaf morgen in de winkels ligt. Je kunt het blad vanaf morgen ook op onze website bestellen, of via Blendle lezen.