Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Check die trailer! Imperium

In TrailerTrash bespreken we wekelijks een nieuwe coole film die over een tijd in de bios te zien is. Ditmaal blikken we...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

In TrailerTrash bespreken we wekelijks een nieuwe coole film die over een tijd in de bios te zien is. Ditmaal blikken we vooruit op Harry Potter als undercover neonazi in Imperium.

Het is alweer vijf jaar geleden dat we voor het laatst hebben genoten van de avonturen van de jonge tovenaar Harry Potter. Van de eerste film in 2001 tot het zevende en laatste deel in 2011 zagen we hoe Harry, Ron en Hermelien opgroeiden en het opnamen tegen Voldemort, maar daarna was het wat betreft de Potter-films gedaan voor Daniel Radcliffe (Harry), Rupert Grint (Ron) en Emma Watson (Hermelien) en begonnen de kindsterren van weleer aan een solocarrière... met wisselend succes.

Emma Watson scoorde nog het best met The Bling Ring, de bijbelblockbuster Noah en is volgend jaar te zien als Belle in de remake van Disney's Belle en het Beest. Rupert Grint speelde sindsdien eigenlijk alleen in de matig ontvangen komedie Moonwalkers. En Daniel Radcliffe? Die speelde een spokenjager in The Woman in Black, een man met hoorns in Horns, het hulpje Igor in Frankenstein en een hondenuitlater in Trainwreck. Ook nog bepaald niet je-van-het.

Kindsterren hebben het zwaar

Kindsterren hebben het dan ook zeker niet makkelijk in Hollywood. Natuurlijk, het is supervet om op jonge leeftijd in een grote blockbuster te spelen. Je bent in één klap wereldberoemd én het levert financieel ook veel geld op. Maar vaak zie je dat de jonge acteurs hierna niet meer aan de bak komen, omdat ze teveel één zijn geworden met hun rollen van weleer. Het welbekende Swiebertje-effect, waarbij je als acteur alleen nog maar gezien wordt als dat ene personage dat je ooit neerzette.

Daarnaast raken veel kindsterren op latere leeftijd in de problemen omdat ze niet om kunnen gaan met de tol van de roem. Macaulay Culkin was superschattig in de eerste twee Home Alone films, maar ziet er nu door jarenlang drugsgebruik uit als een sterk vermagerde zwerver. Edward Furlong was supercool als een jonge John Connor in Terminator 2, maar raakte eveneens aan de drugs en eindigde zelfs in de cel. En Haley Joel Osment, dat kind uit The Sixth Sense, crashte zijn auto terwijl hij onder invloed was en kwam tientallen kilo's aan. Ook Daniel Radcliffe belandde na het einde van de Harry Potters in een diep dal en greep naar de fles, maar is zijn verslaving inmiddels de baas en timmert nu opnieuw aan de weg in Hollywood.

Lees ook: TrailerTrash Mechanic: Resurrection 

Harry de nazi

Met de rauwe misdaadthriller Imperium wil Harry Potter, euh Daniel Radcliffe, laten zien dat hij als acteur echt wel meer kan dan alleen zwaaien met een toverstok. In deze nieuwe film kruipt hij in de huid van FBI-agent Nate Foster, die de opdracht krijgt om undercover te gaan en zich vervolgens aan moet sluiten bij een groep keiharde neonazi's. De groepering heeft plannen om een zogenaamde vuile bom te laten ontploffen en zo Amerika in totale staat van anarchie te brengen. Nate scheert zich kaal, zet nazi-tatoeages op zijn lijf en demonstreert mee tegen buitenlanders, alles om het vertrouwen van de groep te winnen en zo te proberen om een terroristische aanslag te voorkomen. Ondertussen moet hij ook met zichzelf in het reine blijven, want het is niet voor iedereen weggelegd om de nazi uit te hangen.

Lees ook: TrailerTrash The Shallows

Check die trailer!

Met zijn rol in Imperium lijkt Daniel Radcliffe vooral heel erg zijn best te willen doen om voor eens en altijd los te komen van de Harry Potter-films. Dat er later dit jaar een nieuwe Potter uitkomt met een andere acteur (Oscarwinnaar Eddie Redmayne in Fantastic Beasts and Where to Find Them) zal sowieso al flink helpen. Maar is Harry, euh Daniel, op zijn beurt ook een geloofwaardige neonazi? Oordeel vooral zelf en check die trailer!

Imperium is vanaf donderdag 22 september in de Nederlandse bioscopen te zien.