Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Voetbaldwerg in de penarie na bijzonder succes

Voetbaldwerg Lincoln Red Imps uit Gibraltar zit in een lastig parket. Het cluppie boekt succes in Europa, maar het...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Voetbaldwerg Lincoln Red Imps uit Gibraltar zit in een lastig parket. Het cluppie boekt succes in Europa, maar het elftal kampt met een opvallend probleem.

Het voetbalseizoen is eigenlijk nog helemaal niet begonnen. Toch heeft Lincoln Red Imps, een ploeg uit de Britse kroonkolonie (een lang verhaal) Gibraltar, nu al dé stunt van het seizoen uitgehaald. De totaal onbekende club uit het dwergstaatje met krap 30.000 inwoners versloeg afgelopen woensdag het grote Glasgow Celtic - 47 maal gekroond tot Schots kampioen - met 1-0 in een vroege voorronde van de Champions League. 

Lees ook: verbaasde verdediger krijgt rood na.. harde scheet!

Opnieuw

Deze week is de return op Celtic Park, de thuishaven van de de door Ierse immigranten opgerichte voetbalclub uit het oosten van Glasgow. Hilarisch detail: de bevolking van Gibraltar past twee keer in het stadion. Wie weet lukt het de Red Imps, die zijn vernoemd naar een mythisch wezen uit de Engelse folklore, om opnieuw te stunten.

Lees ook: jochies verslaan nationaal voetbalteam Australie!

''Ik ben door mijn speciale verlofdagen heen''

Al kampt de club met een probleem. Het elftal kent slechts vijf volledige professionals. De rest: brandweermannen, douaniers, agenten, noem maar op. En sommigen van hen hebben geen vakantiedagen meer over. Maar om naar Schotland af te reizen, zullen ze wel degelijk een dagje of twee op moeten nemen. Zo zegt aanvoerder en douanier Ray Chipolina (33): ''Ik ben al door mijn speciale verlofdagen heen en ik ben zeker niet de enige in onze selectie.'' 

We hopen dat enkele leidinggevenden in Gibraltar even door hun vingers kijken!