Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Voorspelling: dit zijn de Olympische medailles die Nederland pakt in Rio

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. Vandaag hebben we het over de goudkoorts van de Nederlandse Olympische helden. 

Het Amerikaanse Sports Illustrated keek in haar glazen bol en maakte een voorspelling voor de verdeling van de Olympische plakken. Met vier gouden medailles komt Nederland er nogal bekaaid van af. 

De gouden medaillesNiek Kimman op zijn BMX, Ilse Paulis en Maaike Head in de roeiboot, Marit Bouwmeester in de zeilboot en natuurlijk Dafne Schippers op de 200 meter. 

Daarnaast mag Nederland, als het aan de Amerikanen ligt, rekenen op elf keer zilver en zeven keer brons, wat het totaal Nederlandse medailles op 22 brengt. Hiermee zou Nederland op de tiende plaats eindigen in het totaalklassement. Bijzonder is het ontbreken van turner Epke Zonderland in de gehele lijst. Ook zijn de verwachtingen van zwemster Ranomi Kromowidjojo, wielrenner Tom Dumoulin en de Hockeyvrouwen van Sports Illustrated belachelijk te noemen. Nee, die Amerikanen hebben het niet op ons.

Zelf verwachten de Amerikanen 45 keer op het hoogste podium te staan en een totaal van 118 medailles mee naar huis te nemen. Het hoogst geplaatste Europese land in de lijst is Groot-Brittanië, dat met 53 medailles (16 keer goud, 20 keer zilver en 17 keer brons) goed is voor een vierde plaats. 

Vier jaar geleden keerde Nederland terug van de Olympische Spelen in Londen met 20 medailles in de koffers: zes keer goud, zes keer zilver en acht keer brons.

De hele lijst van voorspellingen vind je hier.