Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Heineken schenkt gratis gemeentepils in Rio

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. Vandaag hebben we het over het "gemeentepils" van Heineken. 

Heineken lanceert in het kader van "verantwoorde alcoholconsumptie" het glas gemeentepils: een gratis glas kraanwater voor bij het bier. Ze zijn begonnen met een proef in het Holland Heineken House in Rio de Janeiro. 

Cool

Heineken installeerde in het Olympische feestcafé watertaps waar bezoekers zelf hun glaasje kraanwater kunnen tappen onder het motto 'deze is van ons'. Het water wordt getapt in een speciaal glas dat ontworpen is om bovenop je flesje te zetten. Op deze manier wil Heineken het drinken van water naast alcoholhoudende drank promoten. "We willen er aan bijdragen dat verantwoord alcohol drinken cool wordt", zegt een woordvoerster van Heineken tegen De Telegraaf. 

In de kroeg

Na een succesvolle proef in Rio wil de bierbrouwer ook in kroegen de gratis watertap gaan installeren. Toch zijn niet alle kroegbazen het daar mee eens. 'Wij doen daar in elk geval niet aan mee' en 'Water is voor vissen', luidde het in Volendam, nadat De Telegraaf de uitbaters vroeg naar hun mening. 'Als ze hier een glas water bestellen, krijgen ze gewoon Spa Blauw', voegt een andere Volendamse kroegbaas eraan toe.

Stijging

Toch legt het verantwoord drinken Heineken geen windeieren. Uit cijfers van de brouwer blijkt dat de verkoop van alcoholvrije bieren de afgelopen jaren enorm is toegenomen. De verkoop van alcoholvrij bier is vorig jaar door de komst van producten als Radler 0.0 en Jillz 0.0 toegenomen met 26,8% ten opzichte van het jaar daarvoor. In de horeca zag men zelfs een stijging van 44%.