Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wéér een dodelijke schietpartij in Amsterdam

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. Vandaag: wederom is iemand doodgeschoten in Amsterdam.

Drie dodelijke schietpartijen in drie dagen tijd. Dat is de trieste balans in onze hoofdstad. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 44-jarige man doodgeschoten op straat in Amsterdam-West, zaterdagmiddag werd de 31-jarige Djordy Latumahina geliquideerd in een parkeergarage in datzelfde Amsterdam-West. Gisteravond, even voor middernacht, kwam met een salvo schoten een eind aan het leven van een man bij het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam-Zuidoost. Hij werd nog gereanimeerd, maar het mocht niet meer baten.

Lees over de liquidaties van dit weekend ook: veel onduidelijkheid over liquidaties Amsterdam

Slachtoffer

Het slachtoffer zou de 24-jarige Isilnando Kammeron (24) uit Amsterdam-Zuidoost zijn. Dat meldt Het Parool. Kammeron zou op zijn dertiende als kruimeldief in aanraking zijn gekomen met politie en justitie, maar kreeg op latere leeftijd met zware criminaliteit van doen. In tegenstelling tot de mannen die afgelopen weekend om het leven werden gebracht. Van hen is bekend dat zij geen banden hadden met het criminele circuit. De angst bestaat dat er minstens één fatale vergissing is gemaakt. Toch is het maar de vraag of Kammeron het slachtoffer is geworden van 'n criminele afrekening: er zou een ruzie aan de schietpartij vooraf zijn gegaan.

Vergeefs

Van de dader ontbreekt ieder spoor. Een bizar gegeven: de schutter wist te ontkomen op een fiets. Na de schietpartij werd onmiddellijk een zoekactie op touw gezet. De omgeving werd met assistentie van een politiehelikopter uitgekamd, maar de schutter is schijnbaar een ervaren fietser. Bij de zoekactie werd ook vergeefs gebruik gemaakt van Burgernet

Lees ook: gesnapt in de Escape, de stamkroeg van de onderwereld

Basisschool

't Is dus weer ouderwets gezellig in Amsterdam. Precies een week geleden werd een man neergeschoten bij een basisschool in Amsterdam-Osdorp. Hij zou net zijn kind naar school hebben gebracht. Veel leerlingen hebben die schietpartij gezien.  

Liquidatie of uit de hand gelopen ruzie: wie 't weet, mag het zeggen.