Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Check die trailer! Hidden Figures

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week bl...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we vooruit op Hidden Figures.

Maar weinigen weten dat dat astronaut John Glenn (1921-2016), de eerste Amerikaan in de ruimte, zijn ruimtemissie - Project Mercury - waarschijnlijk nooit had kunnen vervullen, als NASA niet de hulp had gehad van drie Afro-Amerikaanse wiskundigen. Vrouwelijke wiskundigen. Een bijzonder gegeven uit de geschiedenis. Zeker als je beseft dat rassensegregatie nog aan de orde van de dag was in de Amerikaanse samenleving.

Check ook de trailer van: T2 Trainspotting

Check ook de trailer van: A Cure For Wellness

Tweede film

Het biografische drama is slechts de tweede film die Amerikaan Theodore Melfi heeft geregisseerd. Melfi, die in andere capaciteiten wel aan verschillende films heeft meegewerkt, regisseerde in 2014 zijn eerste film: St. Vincent. De hoofdrollen zijn voor Taraji P. Henson (The Curious Case of Benjamin Button, Date Night), Octavia Spencer (The Help, Bad Santa 2) en zangeres Janelle Monáe (Moonlight). De film, die is gemaakt met een budget van zo'n 25 miljoen dollar, haalde al ruim 165 miljoen dollar op. Een indrukwekkende opbrengst. Ook werd Hidden Figures goed onthaald door recensenten.

Check ook de trailer van: Dunkirk

Hidden Figures draait vanaf 9 maart in de Nederlandse bioscopen.