Trailer trash

Check die trailer! Dunkirk

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week bl...

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we vooruit op de oorlogsfilm Dunkirk.

Met de regie in handen van niemand minder dan de Brits-Amerikaanse regisseur Christopher Nolan belooft de oorlogsfilm Dunkirk één groot drama te worden, maar dan in de goede zin van het woord. De grote regisseur achter de kaskrakers Inception, Interstellar en The Dark Knight-trilogie, genomineerd voor Oscars en Golden Globes, waagt zich nu aan de vertolking van een waargebeurd oorlogsverhaal. Weet hij het opnieuw klaar te spelen om onze aandacht vanaf minuut één vast te houden?

Deal

Het vertrouwen van Warner Bros heeft hij in ieder geval op zak, want volgens The Hollywood Reporter zou hij de grootste filmdeal ooit met de producent hebben gemaakt. Namelijk 20 miljoen dollar aan salaris plus 20% van de opbrengst.

Lees en zie ook: check die trailer! Scorsese's Silence

Bloederig strijdtoneel

De film met Tom Hardy (The Dark Knight Rises, The Revenant), Cillian Murphy (InceptionPeaky Blinders) en Mark Rylance (Bridge of Spies, De GVR) neemt ons mee naar het ijzingwekkende strijdtoneel van de Tweede Wereldoorlog. Duinkerken, om precies te zijn. De film vertelt het heldhaftige, maar bloedige verhaal van Operatie Dynamo, ofwel de Evacuatie van Duinkerken in het Noord-Frankrijk van 1940. Ruim driehonderdduizend omsingelde geallieerde soldaten ontsprongen daar, aan het begin van de oorlog, op miraculeuze wijze de dans met de dood.

Lees en zie ook: check die trailer! John Wick: Chapter 2

Geheimzinnig

Het filmen van het oorlogsdrama vond plaats op meerdere locaties. Zoals te verwachten Duinkerken. Maar ook aan het IJsselmeer in Urk! Wie wat van de Hollywood acteurs wilde oppikken, kwam van een koude kermis thuis. Nolan laat zich namelijk tekenen door een geheimzinnige werkwijze en laat aan iemand iets doorschemeren. Volgens het NRC Handelsblad mochten zelfs de acteurs zich enkel in zijn bijzijn inlezen in de bepaalde scenario's, waarna hij ze weer in beslag nam. Wat je hier ook van denkt, het doet niet af aan de eerdere geleverde resultaten.  

Lees en zie ook: check die trailer! King Arthur: Legend of the Sword

Dunkirk draait vanaf 21 juli 2017 in de Nederlandse bioscopen.