Door: Y.M. Osterloh
Trailer trash

Check die trailer! T2 Trainspotting

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week bl...

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we vooruit op T2 Trainspotting.

Twintig jaar na Trainspotting is het vervolg op de cultfilm van regisseur Danny Boyle dan eindelijk daar. In sequel T2 Trainspotting keert hoofdpersoon Renton (Ewan McGregor, Star Wars) terug naar zijn thuisstad, de Schotse hoofdstad Edinburgh, waar hij twintig jaar eerder van zijn slopende heroïneverslaving af probeerde te komen. Dat lukte hem maar met wisselend succes, wat hij vooral te danken had aan zijn vrienden: de slome, maar goedaardige Spud (Ewen Bremner, Pearl Harbor), de gehaaide Sick Boy (Jonny Lee Miller, Elementary en Dexter) en de levensgevaarlijke psychopaat Begbie (Robert Carlyle, The World is Not Enough). Twintig jaar na de gebeurtenissen in de eerste film is Renton van zijn verslaving verlost, maar zijn er nog heel wat rekeningen te vereffenen.

WIN: kaartjes voor T2 Trainspotting en een Trainspotting-shirt!

Check ook de trailer van: Dunkirk

Soms prachtig, soms oerlelijk

Boyle heeft de originele cast van de hitfilm uit 1996 weer bij elkaar weten te krijgen, inclusief Kelly MacDonald (Boardwalk Empire) en Irvine Welsh, de auteur van de roman Trainspotting (1993), die in beide films een bijrol als drugsdealer heeft. Ook in deze film, die wederom goede beoordelingen krijgt, staan drugs, seks, geweld en vriendschap centraal. Boyle heeft er weer een flinke dosis zwarte humor en maatschappelijke kritiek overheen gegoten en maakt het geheel af met het soms prachtige en soms oerlelijke Edinburgh als setting.

Check ook de trailer van: A Cure For Wellness

T2 Trainspotting draait vanaf 16 februari in de Nederlandse bioscopen.